Kanonmatch av Bajen mot Bofors

Hammarby skrällde till och besegrade playoff-kämpande Bofors med 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0) på onsdagskvällen.
  Trots att gästerna avlossade flest skott ska Bofors vara ganska nöjt med att ha fått poäng med sig över huvud taget.

Laget började mycket darrigt och Hammarby gjorde både 1-0 (Laudon-Sörlin) och 2-0 (Robin Andersson) innan man reducerade efter att ha spelat fem mot tre.
  Andra perioden dominerade Bofors och kvitteringen kom inte oväntat.
  I den tredje spottade Bajen upp sig och inom loppet av 23 sekunder så rafsade man åt sig en ny tvåmålsledning.
  Bofors behövde nästan den dubbla tiden, 44 sekunder, på sig att kvittera. Det skedde efter 12.41. Strax därefter fick gästerna fyra minuters powerplay utan att kunna göra mål.
  I förlängningen utnyttjade Dmitriy Naumov ett friläge när han satte segermålet. (080213)

Hockeyvänner och Hammarbyare!

Styrelsen i Hammarby IF Ishockeyförening har tillsammans med intressegruppen och supporterklubbarna Bajen Fans och Bamsingarna, lagt ned ett mycket omfattande arbete för att genomföra det uppdrag som medlemmarna givit oss, nämligen att fullfölja bolagiseringen a A-lagsverksamheten. Nu står det klart att första steget lyckats! Den nedre gränsen av 1000 sålda optioner har uppnåtts. Vi räknar med att snart kunna redovisa en plan för hur projektet ska drivas vidare. Det är många som bidragit till att ro första steget i hamn, men det är särskilt glädjande att våra supportrar har tagit ett stort ansvar. Varmt tack.

Mot alla odds lever alltså Hammarby Hockey. Förutom oss själva är det inte särskilt många som har trott på oss. Det var inte många som trodde att vi skulle överleva höstens kriser eller att vi skulle kunna fullfölja serien, men här är vi! Det har varit tufft många gånger att driva klubben, men vi har känt vårt ansvar mot ungdomslag och seniorlag, mot fordringsägare och sponsorerna och framförallt mot vår egen historia. Ingen tidigare ledargeneration under klubbens snart nittioåriga historia har kastat in handduken och det har inte vi heller tänkt göra.

Efter flera månader av hårda prövningar hoppas vi nu kunna ägna oss annat än att överleva timme för timme, dag för dag. Vårt ekonomiska läge är fortfarande bekymmersamt, men genom bolagiseringen hoppas vi få betydligt större möjligheter att hantera vår skuldbörda och bygga en grund inför framtiden. Fortfarande är vår ambition att spela i Allsvenskan även säsongen 2008/09, men för att det ska bli möjligt väntar tuffa utmaningar både sportsligt (kvalserien) och ekonomiskt (elitlicensen). Vi skall göra vad vi kan för att försvara vår unika svit av 88 säsonger i någon av de två högsta serierna, men givetvis kommer vi inte att lägga oss ner och dö om det blir spel i division 1. Det viktigaste är att vi har förmågan och viljan att bygga upp klubbens hockeyverksamhet igen, inte minst på ungdomssidan.

Vår tro och förhoppning är att Hammarby även i framtiden skall erbjuda möjligheter för Söders ungdomar att spela hockey och så småningom kunna avancera ända upp till A-laget inom klubben. Med den attityd som Stockholms stad har visat är uppdraget sannerligen inte lätt. Hela affären kring anläggningen vid Zinkensdamm har blivit förödande för klubben. Men någon kompensation har staden inte velat ge oss, utan Idrottsförvaltningen har istället ägnat sig åt att i olika medier smutskasta vår klubb. Häromdagen betalade Hammarby 45 000 kronor till förvaltningen, varför vi nu är ikapp med vår avbetalningsplan. Avgiften för nolltaxan betalades i tid den 31 januari, varför påståenden om motsatsen alldeles saknar grund. Vi hoppas att stadens utfästelser om att man vill vara Stockholmshockeyns bästa vän också gäller för Hammarby. Till detta lär vi få återkomma.

Vi har ingen anledning att närmare kommentera allt som skrivits i tidningarna på sistone, men vi hoppas fortfarande på en eller två goda förstärkningar av spelartruppen inför kvalserien. Hammarby Hockey lever och kämpar vidare. Efter en ganska lång period av mer eller mindre betydelselösa matcher står vi snart inför ett viktigt kval. Kom och visa oss ditt stöd, inte bara då utan även vid de återstående hemmamatcherna i allsvenskan!

Jim Sharp
Ordförande Hammarby IF Ishockeyförening (080210)

Nu är det klart

Vår målsättning med 1000 sålda optiner har nått sitt mål.
  Under torsdagen klargjordes alla siffror från de berörda grupperna och alla inblandade beslutade sig för att nu jobbar vi vidare med vår målsättning.
  Styrelsen i Hammarby Hockey IF vill framföra sitt tack till Bajen Fans, Bamsingarna och övriga grupper som gjort en stor insats under hela vägen.

Närmare information om slutförande av aktiebetlningen kommer att presenteras de närmaste dagarna, så snart vi har kunnat upprätta nödvändig information.

Med förhoppning om att ni har överseende med våra brister.

Styrelsen Hammarby Hockey IF (080208)

Hammarby startar hockeygymnasium

Hammarby kommer att i samarbete med Stockholms fria gymnasium, Värmdö Tekniska gymnasium och Stockholms idrottsgymnasium erbjuda ishockey på skolschemat.
Tränar gör vi på Zinkensdamms IP.
Passa på att ta chansen till att förkovra dig på alla plan.

Hammarby Hockey (080205)

Redovisning av aktieoptioner

Vi är medvetna om att många vill veta resultatet av försäljningen, det vill vi också.
Det ser ut som att vi kommer klara nivån vi satt upp, men vi kan inte helt säkert säga hur många som registrerat sig, då alla utlovade betalningar ännu inte registrerats på kontot.
  Klart är att vi fortsätter det påbörjade arbetet med bolagiseringen.
Vi räknar med att under kommande vecka kunna redovisa det exakta antalet.

Styrelsen, Hammarby IF Ishockeyförening (080202)

Inger Båvner far med osanning

Med anledning av de tidningsartiklar som de senaste dagarna har berört Hammarby IF Ishockeyförenings förhållande till Stockholm stad vill klubben göra följande uttalande:

Stockholm stad har en fordran på Hammarby IF Ishockeyförening, som i gengäld har en fordran på Stockholms stad. Kommunens agerande har kostat klubben miljonbelopp genom såväl direkta som indirekta effekter. Dessa frågor kommer vi framöver att diskutera och förhoppningsvis finna en lösning på.

Det är en sak. En helt annan sak är de exempellösa övertramp och påhopp som Idrottsförvaltningens chef Inger Båvner ägnar sig åt i media. I såväl Aftonbladet (29 januari) som Svenska Dagbladet (1 februari) har hon påstått att Hammarby inte har betalat nolltaxeavgiften i tid. Det är en allvarlig anklagelse, inte minst eftersom Idrottsförvaltningens chef tydligen på fullt allvar anser att en klubb som inte förmår betala ifrågavarande avgift över huvud taget inte ska bedriva barn- och ungdomsverksamhet.

Det Inger Båvner ägnar sig åt är en formlig smutskastningskampanj mot Hammarby IF Ishockeyförening. Än påstås det att vårt förhållningssätt är orimligt mot skattebetalarna än ägnar hon sig helt oombedd att spekulera i att det dåliga rykte Hammarby har skulle vara självförvållat.

Det är under vår värdighet att föra en diskussion på denna pajkastningsnivå. Vår syn på kommunens agerande kring Zinkensdamm kommer vi att diskutera i annat sammanhang. I sak vill vi därför endast framföra följande.
  Vår faktura för nolltaxan betalades i tid: vi visar gärna såväl faktura som kvitto. Båvners uttalanden skadar vår förening och är i sig ett ypperligt exempel just på att vårt eventuella dåliga rykte inte är självförvållat. Trots alla svårigheter som kommunen har berett vår barn- och ungdomsishockey gör vi vad vi kan för att bygga upp verksamheten. Därför beklagar vi särskilt att Båvners grundlösa uttalanden gjordes just vid denna tidpunkt, då vi dessutom just var ifärd med att slutföra bolagiseringen av vår A-lagsverksamhet.

Det är inte vår uppgift att avgöra om Inger Båvner ljuger eller talar mot bättre vetande när hon anklagar oss för att ha försummat en faktura som vi har betalat och betalat i tid. Oavsett vilket tycker vi att hon bör lämna sin befattning. Stockholmsidrotten och stadens skattebetalare förtjänar en förvaltningschef som bättre lever upp till Idrottsförvaltningens egen målsättning att främja ett rikt och levande idrotts- och friluftsliv för stadens invånare.


Södermalm den 2 februari 2008

Hammarby IF Ishockeyförening

Hammarby spetsar laget

Klubbledningen inom Hammarby Hockey har arbetat hårt de senaste veckorna för att förstärka laget och disponera våra krafter inför den tuffa kvalserie som väntar senare i vår.
  För att möjliggöra rekryteringen av några etablerade och rutinerade spelare har föreningen beslutat att släppa målvakten Henrik Karlsson till Malmö IF Redhawks. Beslutet har inte varit alldeles lätt, men under rådande omständigheter känner vi oss ändå nöjda med den uppgörelse som har gjorts. Henrik Karlsson har gjort två strålande säsonger i Hammarby. Vi tackar honom varmt och önskar honom lycka till i Malmö.

Samtidigt har vi stort förtroende för Carl-Johan Klint och vi är övertygade om att han till fullo kommer att motsvara det förtroende som vi nu ger honom. Dessutom har vi registrerat en annan mycket rutinerad målvakt, nämligen Jiro Nihei, född 1971. De flesta minns kanske Nihei från hans tid i Huddinge åren kring millennieskiftet, men sedan dess har han blivit japansk mästare och spelat för det japanska landslaget. I vårt J20-lag har vi dessutom en stark och lovande målvakt i Sebastian Anderson-Åslund.

På forwardssidan kan vi presentera två rutinerade spelare som båda har visat sig vara naturliga målskyttar. Johan Tellström, som fyller 39 år om en månad, är still going strong. Ifjol gjorde han 36 poäng på 37 matcher för norska Comet. Tidigare har han spelat för Luleå, MoDo och Brynäs i elitserien samt för Boden i allsvenskan.

Registrerad för Hammarby är även den 29-årige forwarden Jonas Soling. Han är en vass högerskytt med omfattande elitserierutin från Brynäs och Linköping, men kommer närmast från Vallentuna.

Utöver Nihei, Tellström och Soling har vi goda förhoppningar om att backklippan och publikfavoriten Brian Phinney skall återvända till kvalserien. Inget är dock hundraprocentigt klart ännu.

Vårt fokus ligger nu på att bygga laget inför den kommande kvalserien. Med dessa förstärkningar ser vi framtiden an med tillförsikt.


Södermalm den 31 januari 2008

Sportgruppen, Hammarby IF Ishockeyförening

Vi tackar våra supportrar

Hammarbys styrelse och övriga inom organisationen vill rikta ett varmt tack till alla de hammarbyiter som från läktaren stöttade vårt lag under derbyt mot AIK.

Denna gång gick resultatet oss emot, men stödet från fansen bidrog till att våra spelare aldrig gav upp utan avslutade matchen på ett snyggt sätt. För oss som verkar vid sidan av isen är det oerhört stimulerande att få uppleva att så många är engagerade i vår förening.

Tillsammans är vi Hammarby - och tillsammans skall vi fortsätta att göra vad vi kan för att gå vidare med den tuffa uppgiften att utveckla klubben!

Styrelsen, Hammarby IF Ishockeyförening (080131)

Bajen kammade noll mot Sundsvall

I två perioder var det mållöst i matchen mellan Hammarby och Sundsvall.
  I den tredje perioden gick de skottvilliga gästernas puckar in.
  3-0 slutade det (0-0, 0-0, 3-0) inför 317 i Ältahallen.

Det var en ganska jämn match där Hammarby började starkt men tappade vartefter den första perioden fortskred. Skillnaden i powerplay-spel mellan lagen var enorm. Sundsvall matade in puckar på mål medan Bajen stundtals hade svårt att komma ur den egna zonen.
  Men det var inte utvisningarna som fällde avgörandet den här gången. Det var Sundsvall som skärpte till avslutningarna i den tredje perioden då man ofta kom i kontringslägen. Tidigare, när man legat på och malt, skapade man inte fullt så mycket.
  I Bajen, som nu riktar in sig på kvalspel, finns det vissa ljuspunkter trots allt. Till exempel är laget bra i anfallszon där de talangfulla unga spelarnas teknik kommer till sin rätt. Men lite hetare framför motståndarkassen behöver Bajen bli framöver, om det ska bli fortsatt allsvenskt spel. (080123)

Nu börjar slutspurten

Nu återstår endast två veckor innan teckningstiden går ut för att förvärva teckningsrätt till aktier i det kommande bolag som skall övertaga driften av Hammarbys A-lag. I tisdags köpte en privatperson inte mindre än 100 aktieteckningsrätter och slutspurten i försäljningen kunde inte ha fått en bättre start. Dagligen tickar nya inbetalningar in. I och med detta finns det all anledning att utgå från att bolagiseringen kommer att lyckas. Vi vill därför uppmana alla vänner av Hammarby och ishockeyn på Söder att dra sitt strå till stacken och förvärva aktier. Tillsammans kan vi skapa en sund förening som förhoppningsvis kan gå en ljus framtid till mötes - det gäller såväl senior- som ungdomshockeyn.

Missa inte chansen att forma dagens Hammarby och att påverka hur framtidens Bajen skall se ut! Teckningsrätterna kostar 250 kronor per styck varefter tillkommer ytterligare 750 kronor i nästa skede. Totalpriset är således 1 000 kronor per aktie. Hur du går till väga för att genomföra köpet framgår av instruktionerna längre ned på sidan. Deadline för försäljningen infaller den 31 januari.

Hemsidesredaktionen, Hammarby IF Ishockeyförening

Nyköping vann match utan lyft

Nyköping kunde åka hem tre pinnar relativt bekvämt i onsdagens match på Hovet.
  I en ganska lealös tillställning vann det före detta pingvinlaget med 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) inför 303 personer.

Matchen startade med ett massivt Nyköpingstryck. Följdriktigt tog Hammarby ledningen efter sex och en halv minut distinkt inprickat av Christopher Dahlén.
  Därefter jämnade matchen ut sig och Nyköping kunde lite senare kvittera. Själva målet var rena brunkmålet men passningen kom från Jens Jakobs som stod för matchens prestation då han tråcklade sig förbi ett antal motståndare på högerkanten.
  I den andra perioden spelade Hammarby dåligt och utan fantasi. Nyköping tog rättvist ledningen med 2-1, och kunde utöka i spel fem mot tre i början av tredje.
  Bajen spelade visserligen upp sig något men lyckades inte pilla in någon reduceringspuck. (080116)

Ny trepoängare för Bajen

Året har börjat riktigt bra för Hammarby Hockey.
  På fredagkvällen tog laget sin andra seger på tre försök, när man slog Växjö borta med 3-2 (1-0, 2-0, 0-2).

Det blev en perfekt start för nyförvärvet Anton Hedman. Seger och en målpassning.
  Men det var ändå Johan Chang som var Bajens matchhjälte med sina två mål. Därmed visade han sin målgörarförmåga som han hade på försäsongen.
  Målvakten Henrik Karlsson fick mota 49 puckar så även han gjorde en stor match.
  Noterbart är att efter Hammarbys 3-0-mål efter 9.28 i den andra perioden drabbades laget av sju raka utvisningar. Trots detta lyckades Bajen alltså vinna. (080111)

Anton Hedman klar för Bajen

Hammarby har gjort klart med anfallaren Anton Hedman, som närmast kommer från Almtuna.
  Den 94 kg tunga och 190 långa 21-åringen har spelat i Hammarby som junior.

Hedman draftades 2004 av Boston Bruins i den åttonde omgångern som 255:e spelare och hans karriär har innehållit spel i Stocksund, Djurgården och i tre lag i kanadensiska Ontario Hockey League: Sudbury Wolves, Owen Sound Attack och Guelph Storm.
  I år har han representerat Västerås (9 matcher) och Almtuna (9 matcher) fram tills nu.
  Hedman är känd för att vara en hårdför herre, och han har hunnit samla på sig 86 utvisningsminuter så här långt. Han ersätter Robin Andersson som har valt att ta timeout från hockeyn.
  Hammarby Hockey och supportrarna hälsar Anton välkommen till laget. (080110)

Hammarby nära poäng mot Västerås

Ett brunkarmål och en galet slagen passning avgjorde den klassiska matchen mellan Hammarby och Västerås på onsdagskvällen.
  Klassisk var den för att matchen spelades i Ältahallen. Det är första gången Hammarby spelar en seriematch där.
  Själva matchen var tät och rätt jämn och vanns av gästerna med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) inför 435 åskådare.

Bajen stod upp bra mot kvalutmanaren Västerås i den här matchen. Det var först 19 minuter in i matchen då VIK-spelarna fick tid att brunka in ledningsmålet genom Sebastian Meijer.
  Västerås förde det mesta av spelet men Hammarby hade tillräckligt många chanser för att kunna spräcka nollan.
  Det skedde inte. Istället kunde Stefan Hellkvist sätta tvåan med 1.09 kvar att spela efter en grav felpassning i Bajens försvarszon. (080106)

Nu startar Hockeyskolan

Plats och Tid: Ishallen Zinkensdamms IP (bakom stora bandyläktaren) Onsdagar 17:00-17:50, samt lördagar 10:00-10:50. Höstterminen började den 17:e november och slutade den 19:e december. Vårterminen börjar nu på onsdagen den 9:e januari och slutar den 8:e mars.
Anmälan: Anmälan görs till Hammarby Hockey’s kansli på 086150220 eller via mail: hammarbyishockey@gmail.com, eller på plats.
Kostnaden är 750 kronor per termin.
Utrustning: Obligatorisk utrustning är skridskor, hjälm med galler, samt halsskydd. Utöver detta så kan även armbågsskydd samt benskydd vara bra men det är inget krav. (080107)

Inte bara AIK som torskat mot Bajen

Fram till omgång 30 höll detta årets allsvenska på att bli en kultsäsong.
  En säsong där Hammarbys samtliga segrar togs mot ett enda lag - AIK.
  Men så är det inte längre. På söndagen kunde Bajen besegra Huddinge fullt rättvist med 4-3 (1-1, 0-1, 3-1) inför 376.

Visst, det var inte två topplag som möttes på Hovet. Tvärtom. Matchen var tidvis både hafsig och slafsig.
  Men inte desto mindre spännande.
  Hammarby tog ledningen efter halva första genom Johan Andersson, magnifikt framspelad av Vilhelm Söderlind. Huddinge kvitterade innan periodpaus, mycket stiligt i power play, dock inte vidare rättvist.
  I den andra perioden var gästerna det bättre laget och kunde då också ta ledningen med 2-1.
  Men Hammarby kom igen och dominerade slutakten. Tre mål i rad avgjorde matchen till Bajens fördel. Laudon-Sörlin, tavaritj Naumov och Dahlén var målskyttarna. (080106)

Bajen stod upp bra i två perioder

Rögle var så överlägsna som tabellen visar i början av matchen på fredagkvällen.
  Men det var Hammarby som gjorde 1-0 efter 14 minuter genom Robin Jalkerud.

Rögle kom dock igen och kvitterade, bara 21 sekunder före pausvilan.
  I den andra perioden jämnade spelet ut sig, och Kenny Jönssons 2-1-mål kom inte speciellt rättvist. Hammarby hade dessförinnan skapat några riktigt bra lägen.
  Resten av perioden tog Rögle över helt och hållet, och fortsatte med det i resten av matchen. Resultatet åkte så småningom iväg till 5-2 (1-1, 1-0, 3-1) till gästerna. (071214)

Rusning efter aktier gör att vi förlänger teckningstiden

Vi är mycket glada över det stora intresse som visats för att bli ägare av Hammarby Hockeys A-lag.
  Över 500 aktier har redan betalats och därutöver har många fans, sponsorer och gamla spelare aviserat att de köper aktier i Hammarby Hockey. Detta gör att utsikterna för att kunna genomföra en bolagisering är mycket goda.
  Då ett flertal fans och en del större intressenter begärt mer tid för att genomföra sina respektive köp har Hammarby Hockey beslutat att förlänga anmälningstiden till den 31 januari 2008. Bolagiseringen kommer genomföras på utsatt tid i månadsskiftet mars/april 2008.


Fakta:
Teckningskurs: 1000 kr per aktie.
Teckningspost: Du kan teckna en eller flera aktier.
Totalt finns 4000 aktier.
Teckningstid: 2 dec 2007 - 31 jan 2008.
Aktieköpet: senast 28 mars 2008.
Inbetalningen sker i två steg enligt följande (beräknat på en aktie á 1000 kr).
Mellan den 2 dec 2007- 31 jan 2008 betalar du in 250 kr.
Innan den 28 mars 2008 betalar du in resterande belopp om 750 kr.

Viktigt
1000 värdebevis måste säljas innan den 31 januari 2008. Om detta inte uppnås kommer de 250 kr per aktie gå förlorade. Däremot kommer inte framtida bolag kräva resterande belopp om 750 kr.
(Som det ser ut just nu talar allt för att aktieemissionen fullföljs som planerat)

Kom ihåg att ange
Namn
Person- eller Organisationsnummer
e-postadress
Antal värdebevis ___ á 250 kr

Inbetalas till Plusgiro
97 18 08-1 Bajen Fans
eller
22 75 20 - 4 BAMSINGARNA

Har du frågor och funderingar
Hammarby Hockey kansli 08 - 615 02 20
Staffan Swing, Bajen Fans 070-771 38 76
Jack Persson, Bamsingarna 073-5691652

OBS! Kom ihåg att deadline för teckningstiden är 31 januari. Den uppgift som står i informationsmaterialet är alltså ändrad. (080102)

Vi tror på Bajen - gör Du?

Petter köper aktier
Ett e-post har kommit Hammarby Hockey till del från Petter där han även meddelar att han ska köpa aktier i Hammarby Hockey

”Folk frågar ofta mig vilket lag jag håller på, jag brukar svara att jag är geografiskt infödd bajare vilket betyder att det finns i mitt blod och jag kan omöjligt gilla ett annat lag eftersom jag är född och fostrad på Södermalm.

Att jag sen inte hinner gå på matcher eller hänger med på resultat är en annan sak, men jag kanske får tid till det senare i livet, det är kanske mitt straff mot bajen för jag aldrig platsade i bajen fotboll som liten utan det blev Söderkamraterna istället. Att Bajen hockey ska gå i kånken tycker jag är en skam och jag slänger gärna lite pengar på att hjälpa dem med verksamheten. Tycker det är ett måste för alla ( geografiskt infödda bajare ).

Jag lovar att komma på en bajenmatch under 2008.
M.v.h. Petter”
Försäljningen av Hammarbys aktieoptioner rullar på för fullt, såväl via supporterklubbarna Bamsingarna och Bajen Fans som via telefonförsäljning och - inte minst - via julmarknaden på Sergels torg.
  Varenda option och aktie som köps bidrar givetvis till att vi tillsammans kan se till att Sveriges mest anrika hockeyförening lever vidare, både som bredd- och elitförening. Alla som väljer att tro på klubben och som gör en stor eller liten investering gör alltså en viktig insats.

Samtidigt vill vi särskilt uppmärksamma ett antal aktieoptionsköpare, som redan har gjort klubben stora tjänster på andra sätt. I dagarna har nämligen samtliga spelare i Hammarbys A-lag tecknat sig som köpare av obligationer och framtida aktier.
  - Vi tror på föreningen, säger backen Erik Johansson. Som vi uppfattar det så börjar klubben resa sig igen efter att ha varit nere på botten och då vill vi givetvis dra vårt strå till stacken.
  Han understryker att detta inte bara handlar om A-laget, utan om Hammarby IF Ishockeyförening som helhet:
  -Många av oss kommer ju från Hammarbys ungdomshockey och självfallet vill vi att framtidens spelare skall få samma chanser till utbildning som vi en gång fick, men för att det skall bli verklighet är det nog nödvändigt att skilja ungdoms- och elitverksamheten från varandra.

Lagkaptenen Tomas Lindgren instämmer i detta och förklarar att det har varit en tuff höst för spelarna, men framhåller samtidigt att detta också har svetsat samman laget.
  -Visst har det varit tungt många gånger, men samtidigt i grunden på något sätt stimulerande. Vi har ju känt att vi har fått vara med och bygga upp klubben från grunden och därför känns aktieköp som ett naturligt steg. Jag tror och hoppas att Hammarby skall vara en välmående allsvensk klubb i framtiden.
  - Jag hoppas att vårt gemensamma aktieoptionsköp skall sända en signal till alla hammarbyare som finns därute, avslutar Erik Johansson: ”Vi tror på Hammarby - gör ni?”

071221 Hemsidesredaktionen

Lojt mot Almtuna

Hammarby fick inkassera ytterligare en förlust i mötet mot Almtuna på Hovet.
  Matchen slutade 1-4 (0-2, 1-1, 0-1) och präglades av tidvis lojt, tidvis grinigt spel.
Det såg, med andra ord, ut som det brukar mot just Almtuna.
  Det kan bero på att det spelar en handfull exbajare i Uppsalalaget.
  I vilket fall startade Hammarby friskt men tappade fullständigt spelet efter Almtunas ledningsmål efter drygt sex minuter.
  Gästerna pepprade Henrik Nilsson med pastejer från långt håll. Kanske tappade Hammarby lusten när Almtuna gjorde 2-0 på den andra riktiga målchansen laget hade. För fram till paus och en bra bit in i den andra perioden verkade det som om Hammarbyspelarna inte hade någon geist alls.
  Dock reducerade Rikard Karlsson till 1-3 i slutet av den andra perioden, vilket stärkte laget. Trots en del chanser till ytterligare mål så blev det inget mer. Almtuna kunde sätta 4-1 i öppen kasse i slutet.

Leksand för svåra

Hammarby lyckades hålla jämna steg med serieledaren Leksand i drygt en period.
  Men med tre mål på sex minuter i början av andra kunde Leksand säkra segern. Det blev till slut 1-6 (1-1, 0-4, 0-1) inför 1 287 på Hovet.
Bajen fick bäst tänkbara start då Robin Jalkerud satte 1-0 efter 4.47 på ett yrvaket Leksand.
  Gästerna spottade upp sig och kunde kvittera innan paus. 1-1 var faktiskt ett fullt rättvist resultat.
  Leksand tog ledningen efter två minuter i den andra perioden då Carl Johan Klint släppte en olycklig retur. Ytterligare två puckar ramlade in inom en kort period.
  Klint kan dock inte lastas, då Hammarby bjöd på mycket tid i försvarszon i den andra perioden.
  Hammarby stretade emot bra och kunde ha förlängt spänningen om man utnyttjat någon av chanserna då matchen fortfarande var jämn

Hammarby Hockey och Sponsorhuset vill även tacka Team-92 för deras utomordentliga hjälp under matchen. (071205)

Ny trepoängare mot AIK

I hockeyallsvenskans 22:a omgång passade Hammarby på att ta sin andra seger.
  Och precis som i den första segermatchen, stog AIK på andra planhalvan.
  Och precis som i den första segermatchen vann Hammarby rättvist.
Bajen inledde matchen starkt och pressade oväntat tillbaka AIK de första minuterna, mycket tack vare en tidig utvisning där Hammarby gjorde det mesta rätt utom mål.
  Rätt snart tog dock AIK ledningen efter slarv i Hammarbyförsvaret.
  Som vanligt hade Hammarby en stark andraperiod. Tomas Lindgren och Niklas Ekberg vände till 2-1.
  I den tredje perioden kvitterade AIK till 2-2 i powerplay, och matchen såg ut att bli oavgjord. Men Hammarby fick chansen att spela fem mot tre i en minut i slutskedet och Henrik Pettersson kunde då sätta segermålet. (071205)

Dags att visa hjärta - ta kontroll över din klubb!

Efter ett styrelsebeslut står nu Hammarby Hockey inför sin kanske största omvandling de sista 50 åren. Vi har fått en unik chans att direkt äga delar av laget Vi alla håller så varmt om hjärtat.
Under många år har Hammarby Hockey vart på ruinens brant både ekonomiskt och sportsligt, dessa saker går hand i hand. Dagens elitidrott är oerhört beroende av en bra ekonomi och en fungerande organisation. Vi kan nu direkt påverka dessa saker genom att köpa en del av vår klubb och på så sätt även påverka framtiden.
  Enligt gällande regler måste föreningen ha minst 51 % av aktierna i ett idrottsbolag, de andra 49 % kan säljas och ofta brukar dessa säljas till någon riskkapitalist som vill tjäna pengar. Nu kan vi istället ta kontroll över aktierna och behålla själen kvar på Söder.
  Styrelsen, Bajen Fans och Bamsingarna har kommit fram till att det bästa sättet vi kan ta ett steg framåt är genom att alla kavlar upp ärmarna och deltar dvs. styrelsen, ledare, spelare, fans och föräldrar, kort sagt alla Bajare! (071203)

Vi har nått vårt mål, vi har visat att Arenabolaget och Stockholms stad inte ger oss möjligheter att konkurera på lika villkor.

-Vi säljer nu alla biljetter till Leksandsmatchen till vårt ordinariepris 150 kr.
Nu hoppas vi folk ändå kommer, när vi påvisat den snedvridna konkurrensen. Vi tror att vi med vår åtgärd fått igång en debatt om Stocholmshockeyns ekonomiska situation, det är därför vi nu återgår till vårt ordinarie biljettpris. Vi måste ha in publik som täcker vår självkostnad på nästan 50 000   kr att hyra Hovet, vilket betyder närmare 600 betalande åskådare, säger Jim Sharp, ordförande i Hammarby Hockey. Jag vill även påpeka att Leksand har fått erbjudande om biljettpriset 100 kr, men de avböjde. (071203)

Information om hemmamatchen mot Leksand den 5/12

Styrelsen i Hammarby Ishockeyförening har tagit beslutet att tillfälligt höja biljettpriset till 400 kronor per biljett för matchen mot Leksand den 5/12.

Beslutet är taget i protest mot Arenabolagets nivå på hyreskostnad och idrottsförvaltningen ovilja att möjliggöra spel på en annan, billigare, arena. Hammarby har på grund av detta, och sin ekonomiska situation, inte hittat någon annan utväg än att höja biljettpriserna.

För att Hammarby Hockeys trogna supportrar inte skall komma i kläm har dock styrelsen beslutat att de som är medlemmar i Hammarby Hockey, Bajen Fans eller Bamsingarna skall kunna lösa biljett till ordinarie pris. För att erhålla det ordinarie priset måste medlemskap kunna styrkas med giltigt medlemskort. OBS. erbjudandet är begränsat till en biljett per medlemskap.

Både Bajen Fans och Bamsingarna kommer att ha representanter på plats vid onsdagens match, för att de som vill bli medlemmar skall kunna lösa medlemskap i direkt anslutning till matchen. Både Bajen Fans och Bamsingarnas representanter kommer även att sälja matchbiljetter, allt för att underlätta för de som löser medlemskap. (071202)

Bajen bjöd - Nybro tackade och tog emot

Slarv, enkla missar och en tvättäkta Salo kostade Hammarby två poäng i matchen mot Nybro.
  Trots 3-1-ledning med nio minuter kvar kunde gästerna vända och vinna på övertid 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0).
Nybro gick till första pausvila med en 1-0 ledning efter en indianpassning i egen zon av en Hammarbyförsvarare. Resultatet var inte orättvist men onödigt då Nybros attacker stoppade på rensande Hammarbyspelare eller motades av utmärkte Henrik Karlsson.
  I den andra perioden fick Bajen det lilla flytet som oftast saknats den här säsongen. Johan och Robin Andersson vände på steken på fyra minuter i inledningen, och även om Nybro arbetade sig in i perioden så kändes Hammarby starka. Men det var Henrik Karlssons förtjänst att Hammarby kunde gå in i slutperioden med en ledning.
  I början av den tredje perioden satte Johan Chang mycket kallt 3-1. Hammarby hade här några utmärkta chanser att punktera matchen. I stället hälsade en ny indian på i Bajens försvarszon och Nybro kunde påpassligt (ok det är ett klyschigt ord, men vafan...) reducera till 2-3. Kvitteringen kom efter ett inte alltför märkvärdigt skott. Tog i bröstet och gick i en båge över Karlsson och in i mål. Jarno Hankonen lär få 8-årskontrakt med en vitrysk klubb i morgon bitti.
  Även målet på övertid kom en aning slumpartat. Pucken slank bakom Henrik Karlsson via stolpen på något sätt, och på returen slog Marcus Olsson in pucken ur snäv vinkel. (071128)

Pressmeddelande: Styrelsen förordar bolagisering av Hammarby Ishockeys A-lagsverksamhet

Styrelsen har tillsammans med bland annat Bajen Fans och Bamsingarna arbetat fram en handlingsplan som på sikt kan rädda föreningen. Målsättningen är att kortsiktigt undvika konkurs och långsiktigt att bolagisera A-laget till nästa säsong, med Bajen Fans, Bamsingarna, dess medlemmar och andra intresserade som tänkta delägare.
  - Handlingsplanen som vi tillsammans har arbetat fram kommer att, om allt går i lås, innebära både en vändpunkt och ett lyft för hela vår hockeyverksamhet, inte minst för vår ungdomsverksamhet som står väl rustade med ett nyrenoverat Zinken, säger Hammarby Hockeys ordförande Jim Sharp. (071122)

En pinne mot Borås

Hammarby lyckades knipa en pinne mot Borås i Husbyhallen på onsdagkvällen.
  Men det var inte långt ifrån att samtliga tre poäng skulle hamna på Södermalm.
  Bajen ledde med 3-2 fram till 13.14 in i den sista perioden då Borås kvitterade. Gästerna kunde även ordna bonuspoängen på övertid.
(071121)

Stora siffror i jämn match

Kan man vara besviken över tre förlorade poäng i en 2-6-match?
  Ja, faktiskt. För är det någon match som hemsidans utsände sett den här säsongen där Hammarby borde knipit poäng, så var det denna

Inte nog att klubben varit svidande nära konkurs, ligger tvärsist i serien, har en hög nyckelspelare skadade och haft en hemsida som mystiskt försvunnit ett par dagar.
  Den första, helt jämna perioden, i matchen mot Växjö bjöd dessutom både på en målgivande pass från en ojämn sarg, samt ett lyckatillskott som tog på en ovetande spelare, vilket betydde oförtjänta 0-2 i paus.
  I den andra perioden var Hammarby riktigt hungriga och kunde också nå en kvittering till 2-2 innan Växjö ånyo tog ledningen.
  I den tredje perioden föll motgångarna slag i slag och gästerna kunde skicka in sista pucken i öppen kasse. (071114)

Brian Phinney flyttar hem till USA

Brian har valt att utlösa en klausul i hans kontrakt vilket ger honom rätt att i förtid sluta spela för Hammarby. Brian kommer dock inte att fortsätta spela hockey utan har valt att acceptera ett kombinerat scouting- och tränarjobb på University of Massachusetts i USA. Brian kommer dock inte att bryta med Sverige helt och hållet eftersom han väljer att behålla sin lägenhet här.
  Vi kommer således förhoppningsvis få se Brian här då och då och kanske kommer vi att kunna ha nytta av Brian och hans nyvunna erfarenheter i hans nya jobb.
  Vi tackar Brian för tiden som varit och önskar honom lycka till i framtiden med sitt nya jobb.

Hammarby IF Ishockeyförening (071114)

Sebastian Ellerstad och Hammarby går skilda vägar

Efter bland annat begränsat med speltid, en del skador med mera har Sebastian och Hammarby beslutat att gå skilda vägar. Hammarby släpper således Sebastian för spel i division ett per omgående.
  Vi tackar Sebastian för tiden som varit och önskar honom lycka till i framtiden.

Hammarby IF Ishockeyförening (071114)

Zinkensdamms ishall slutbesiktigad!

Zinkensdamms ishall är nu äntligen slutbesiktigad. Vissa småsaker skall åtgärdas innan vi kan gå på is, vilket innebär ytterligare några dagars väntan.
  För de som vill se det ”nya Zinken” finns det en möjlighet att få en förhandstitt imorgon lördag den 10:e november mellan kl. 12.00 och 14.00.

Välkomna ner till Zinken!

Hammarby IF Ishockeyförening (071109)

Pressmeddelande: Ny styrelse vald i Hammarby IF Ishockeyförening vid extra årsmöte 2007-11-01

Hammarby IF Ishockeyförening höll på torsdagskvällen ett extra årsmöte där Karl Potapoff valdes till föreningens ordförande. Styrelsen i övrigt utökades till att nu bestå av sammanlagt sex personer. För mer detaljer om styrelsens sammansättning, se styrelseinformationen under ”ÖVRIGT”, ”Kontakt”.

Efter det extra årsmötet har ett pressmeddelande skickats ut enligt nedan länk.

Hammarby IF Ishockeyförening (071101)

Karl Potapoff föreslås till ordförande

Hammarby IF Ishockeyförening har gått igenom en tuff period med ekonomiska och organisatoriska svårigheter i kombination med många förluster på isen.
  Inför det extra årsmötet, som hålls nu på torsdag den 1 november, har valberedningen lagt ned ett omfattande arbete för att samla en styrelse som kan ge klubben den nystart och kraftfulla ledning som verkligen behövs i den situation föreningen för närvarande befinner sig i.
  Vi har letat efter en person med erfarenhet från att leda en förening, ett företag eller annan verksamhet, en person som inser att ett tufft arbete väntar men som - liksom vi - står stark i tron på den potential och den tradition som Hammarby IF Ishockeyförening representerar.
  Till detta skall läggas att vi givetvis också har velat se en företrädare som har ett hjärta som klappar för vår förening, för vårt klubbmärke och för ishockeyn/idrotten på Söder.

Med detta som utgångspunkt är vi glada över att till ny ordförande för Hammarby IF Ishockeyförening kunna föreslå Karl Potapoff. (071028)

Uppförsbacke för Bajen

Hammarby lyckades inte knipa poäng trots en ovanligt stor och högröstad publik.
  Oskarshamn gjorde flest rätt och minst fel och vann med 3-1 (2-1, 1-0, 0-1) inför 1 043 på Hovet.

Nej, det vill sig inte för Bajen i årets allsvenska. Antingen är det motståndet som är för bra, utvisningarna för många eller så är matchen jämn. Torsk verkar det bli i vilket fall.
  Den här kvällen var Oskarshamn ett litet nummer för stort för Hammarby, och även om Bajen inte saknade chanser (skotten blev ganska rättvisande 28 lika) så saknades skärpan.
(071028)

Hif stretade emot bra mot Mif

Malmö blev som väntat en alltför tung uppgift för Hammarby på fredagskvällen.
  Gästerna vann med 4-2 (1-1, 0-0, 3-1) inför 283 på Hovet.

Liksom mot Björklöven tog Bajen ledningen i början av matchen, och det dröjde tills början av den tredje perioden innan Malmö vänt på siffrorna.
  Det delades ut fyra matchstraff och 12 tvåminutersutvisningar i en match som egentligen var ganska fredlig. (071026)

Zinkensdamms Ishall

Efter dagens möte mellan Stockholms Stad och Hammarby Hockey kunde det konstateras att slutbesiktning kvarstår till den 2007-11-09. Uppstår det inga punkter som gör att entrepenören måste fortsätta att arbeta med ishallen återkommer vi strax efter slutbesiktningen med istidsscheman för Zinken.

Per-Åke Lindholm (071026)

Per-Åke Lindholm har valt att sluta som tränare

Per-Åke Lindholm har valt att sluta som tränare för Hammarbys J-20 lag.
  Assisterande tränaren Robin Karlsson tar därför över som huvudansvarig.
  Vi vill önska både Per-Åke och Robin lycka till med sina nya arbetsuppgifter.

Hammarby IF Ishockeyförening (071025)

Titta på hockey ”gratis” på söndag (28/10) på Hovet!

Hammarby Hockey behöver allt stöd det kan få! Vi har därför beslutat att alla som kan visa upp en giltig biljett (säsongskort gäller så klart) från fotbollsmatchen på söndag mellan Hammarby och GAIS, kommer att komma in gratis på matchen mellan Hammarby-Oskarshamn på Hovet. Matchen på Hovet startar kl. 18.00, alltså i direkt anslutning till fotbollsmatchen.
  Vår förhoppning är givetvis att så många grönvita som möjligt skall ta chansen att komma och hjälpa till att höja stämningen till nivåer som det anstår en klubb med åtta SM-Guld, åtta SM-Silver och åtta SM-Brons!

Hammarby IF Ishockeyförening (071024)

Tung förlust mot Björklöven

Trots ett 2-0-överläge förlorade Hammarby mot Björklöven på fredagskvällen.
  Laget hade poängkänning tills det var endast fem minuter kvar då Löven gjorde 4-3, som blev slutresultatet (0-2, 2-0, 2-1) inför 447 på Hovet

Bajen fick annars en drömstart med ett mål genom Petter Lindberg i det första anfallet. 2-0 kom i powerplay efter 11.42. Det var Christopher Dahlén.
  Björklöven spelade bra men lite väl plottrigt. De feta chanser som laget hade tog Henrik Karlsson hand om.
  I den andra perioden dominerade Löven fullständigt. Hammarby hade bara ett fåtal uppstickare och en enda möjlighet värd namnet. 2-2 efter andra kan Bajen vara tacksamt för.
  Tredje perioden slutade 1-15 i skott och med det i minnet är det inte så underligt att Björklöven lyckades vända 2-3 till 4-3. Johan Andersson gav nämligen Bajen ledningen efter fem minuter på en snyggt slagen straff.
  Trots Björklövens dominans (som var större i den andra perioden, även om skotten säger något annat) så var det ett slumpartat struntmål som visade vägen. 3-3-målet smet retfullt in vid Karlssons högra stolpe. Henriks enda misstag på hela matchen. (071019)

”Fattiga Bajen” skinnade AIK på tre pinnar

2 231 personer fick på söndagskvällen se Hammarby ta sina tre första poäng i årets allsvenska.
  Ett kontringsstarkt och effektivt Bajen kunde ganska kontrollerat vinna med 3-0 (2-0, 1-0, 0-0

Det var en kvartshyfsad uppslutning på Hovet. 1200-1300 Hammarbyare och förvånande få AIK-are skapade en bra stämning. En stor Bajenklack kunde enkelt köra över den lilla samlingen AIK-fans på andra sidan. AIK-publiken lät rejält några gånger då alla skrek med i ramsorna.
  På isen tog Hammarby ledningen redan efter drygt två minuter genom Henrik Pettersson. Christopher Dahlén utökade fem minuter senare och Hammarby kunde gå till pausvila efter en period där AIK hade rätt mycket puck men svårt att skapa riktigt farliga chanser.
  I den andra perioden var AIK det bättre laget, och skapade också något fler chanser. Det var dock Joakim Nettelbladt som kunde utöka till 3-0 efter passning från Robin Jalkerud i ett snyggt anfall.
  I den tredje perioden drog sig Hammarby tillbaka och körde kontringshockey. AIK borde kunnat utnyttja sina målchanser bättre. Men laget surrade lite för mycket runt om, medan Hammarby var bättre på att gå rakt på mål.
  Bajen hade dessutom stensäkre Henrik Karlsson i kassen, vilket blev avgörande. (071007)

Vinn en signerad klubba

Hur visar du upp Hammarby hockey under semestern?
  Ta en bild och sänd in den till Hammarby så lägger jag upp bilderna i ett bildgalleri innan serien startar den 16 september.
Berätta gärna lite om bilden, vart den är tagen,och vem den föreställer. Skriv också vem som är fotograf. Bästa bidrag belönas med en hockeyklubba som är signerad av hockeylaget. En jury kommer att avgöra vem som tagit bästa bilden.
  Medlemmarna i den är än så länge en väl bevarad hemlighet. Ha nu en trevlig sommar så syns vi den 16 sept. på Hovet mot Västerås.

Benny Wiklander 

Per-Åke Lindholm blir ungdomsansvarig

P-Å Lindholm startar under nästkommande vecka som ungdomsansvarig i Hammarby IF Ishockeyförening. P-Å kommer att vara ansvarig för Hammarbys Ungdomslag från J18 ned till Ishockeyskolan, P-Å kommer att ha telefontider: Må-On-Lö mellan 09:00-13:00.
  Jhonas Sjögren, slutar sin tjänst på kansliet fr.o.m. fredagen den 28 september. Hammarby IF Ishockey tackar Jhonas för ett mycket väl utfört arbete både sportsligt och administrativt under en mycket turbulent tid som varit 2006-07.
  Hammarby IF ishockeys kansli kommer under oktober månad att vara bemannat av ledamot från styrelsen må-on 09:00-11:00. (070928)

Uddamåls- förlust mot Nyköping

Bajen åkte på sin tredje raka snyting då Nyköping gästade Hovet.
  Matchen blev målmässigt jämn 3-4 (1-1, 0-2, 2-1) inför 501 personer.

Efter en spel- och målmässig jämn första period tog Nyköping över i den andra.
  Större delen av matchen hade laget betydligt lättare att komma till avslut. Skottstatistiken 16-4 i andra och 11-5 ljuger inte helt.
  Liksom mot Västerås kom Hammarby tillbaka från ett hopplöst läge och gjorde match av slutperioden. Det räckte dock inte heller denna gång fram till poäng.
  Hammarbys målskyttar var Tomas Lindgren, Vilhelm Söderlind och Robin Jalkerud. (070927)

Förlust i premiären

Hammarby lyckades hålla jämna steg i drygt en period med tippade topplaget Västerås i säsongspremiären på Hovet.
  Kvitteringen till 1-1 kom drygt sex minuter in i den andra perioden, och tio minuter senare ledde gästerna med 3-1.
  Västerås kunde gå ifrån till en rättvis 5-2-seger (0-1, 3-0, 2-1) inför 1 150*) åskådare.

Bajen började matchen piggt och respektlöst de första fem minuterna och höll jämna steg med VIK i hela den första perioden. Åtminstone jämnare steg än vad skotten 2-10 skvallar om. Brian Phinney inledde säsongens målskytte då han lättade in pucken från blå linjen i power play efter drygt 14 minuter.
  I den andra perioden fanns bara ett lag på plan. Västerås dominerade klart och 3-1 efter perioden kunde ha varit större siffror.
  Den tredje perioden fortsatte på samma sätt fram över Västerås 4-1-mål efter fem minuter.
  Efter ungefär åtta minuter fick Hammarby någon slags knäpp och började spela riktigt bra hockey. Det kröntes med ett reduceringsmål med tre och en halv minut kvar av matchen. 17.17 tog laget ut duktige Henrik Karlsson och lyckades skrapa fram ett par, tre skapliga lägen innan Västerås fastställde slutresultat i öppen kasse.

*Siffran 940 som rapporterades på Hovet och till swehockey inkluderar inte de 210 som åkte i den organiserade resan från Västerås. 1 150 ska det alltså vara, inget annat.

Radioreklam inför kommande säsongs matcher

Hammarby IF Ishockeyförening och SBS Radio är överens om att samarbeta under kommande säsong.
Ett samarbete som kommer innebära att det kommer göras radioreklam inför hemmamatcher och företrädesvis i 106,7 Rockklassiker.
Under säsong kommer det även att bli redaktionell aktivitet på 106,7 Rockklassiker (tävla ut biljetter mm till matcherna).
Hammarby IF Ishockeyförening kommer att spela med 106,7 Rockklassikers logga både på rygg och bröst samt hjälm.

SBS Radio – 3.3 miljoner veckolyssnare
SBS Radio äger och driver 33 radiostationer i Sverige. Mix Megapol är vårt största nätverk med 25 sändare runt om i landet, The Voice of Hip Hop & RnB finns i Stockholm, Göteborg och Malmö samt våra lokala stationer, Rockklassiker, Studio 107.5 och Vinyl i Stockholm. I Växjö sänder Gold FM och i Landskrona Lugna Melodier. SBS Radio når över 3.3 miljoner lyssnare per vecka, 800.000 lyssnare per dag och 140.000 varje kvart.

Vinnare av SJ-Challange Cup

Hammarby vann SJ-Challange Cup i Ånge efter vinst över Hudiksvall HC i sista matchen med 1-5 (1-2, 0-3).
Hammarby IF Ishockey tackar Ånge IK för en väl genomförd turnering och ett bra träningsläger, Även ett stort tack för gästvänligheten till alla Hammarbyare från spelare till tillresta supportrar.
Tack!
(070908)

Bajen tappade 4-1-ledning

Ibland kan man plocka fram en av de mest utslitna klyschorna som sporten har att bjuda: ”motivation slår klass”.
  På fredagskvällen räckte det i alla fall till oavgjort för ett Huddinge som verkligen ville vinna.
  Hammarby? Tja, en halv match på en halv skridsko räcker inte, hur skickliga man än är.
Det var inte direkt så att Bajen körde för fullt ens under den första delen av matchen. Men det räckte för att gå fram till en 3-0-ledning i början av den andra perioden. Vid ställningen 4-1 efter 12 minuter i andra så var det bara frågan om hur stor segern skulle bli.
  Huddinge reducerade två gånger om, men Henrik Pettersson satte 5-3 i början av tredje. Reducering och kvittering och 5-5 (2-0, 2-3, 1-2) inför drygt 100 i Stora Mossens ishall. (070818)

Hammarby körde slut på Arboga

Säsongens första ”officiella” träningsmatch spelades på fredagen mot det frivilliga division 1-laget Arboga:
  Hammarby visade skaplig allsvensk klass och visade även var skåpet skulle ligga. 6-2 blev det till slut mot ett allt tröttare bortalag.
Robin Andersson inledde målskyttet, följt av Petter Lindberg. I den andra perioden knappade Arboga in från 0-2 till 2-3, men Hammarbys seger kändes aldrig hotad.
  I den tredje perioden gick Bajen fram till 6-2. (070810)

Phinney blev den 17:e spelaren från föregående säsong...

Den amerikanska backen Brian Phinney är klar för spel i Hammarbytröjan för 3:e säsongen i rad.
Brian som är en mycket populär spelare och personlighet både i omklädningsrummet och från läktaren landade i Sverige under onsdagen och har sedan dess tränat med laget.

Hammarby har i dagsläget en 24-manna trupp där hela 20 spelare spelat i Hammarby tidigare och där Brian Phinney blev den 17:e spelaren från föregående säsongs lag som valt att spela vidare i Hammarby.
En statistik som inte har funnits i Hammarby på mycket lång tid.

Årets nyförvärvs tröjnummer är fastställda:
#4 NETTELBLADT Joakim,
#6 SÖDERLINDD Villhelm,
#9 ANDERSSON Robin,
#15 LINDBERG Petter,
#18 NAUMOV Dmitriy,
#24 ANDERSSON Johan,
# 33 PETTERSSON Henrik

Forward med stor potential klar för Hammarby

Johan Andersson född -87 är klar för Hammarby närmsta 2 säsongerna.
Johan är en spelare som både kan spela ytterforward och center. Hammarbys sportgrupp har haft ögonen på Johan under ett antal år då han har stor talang och begåvning, som med rätt träning och matchning kan blomma ut till något stort.
Under föregående säsong gjorde Johan 45 poäng på
40 matcher (20+25) i SSK:s J20 i superElit och spelade 12 matcher i HockeyAllsvenskan med SSK.

Elitlicensen beviljad för säsongen 07-08

Hammarby IF Ishockey har fått Elitlicens för kommande säsong av Allsvenska nämnden.
Hammarby Hockeys hade den 30 april negativt eget kapital och ombads att lämna in en handlingsplan på att komma till rätta med de röda siffrorna.
Allsvenska nämnden har godtagit den av Hammarby IF Ishockeys redovisade handlingsplanen.
Hammarby IF Ishockey är således kvalificerade för spel i HockeyAllsvenskan 07-08.

”Ville” Söderlind tillbaka i Hammarby

Vilhelm Söderlind är tillbaka i Hammarbytröjan efter en sejour i Nordic Vikings i asiatiska ligan och Comet från Norska högsta divisionen.
”Ville” spelade i Hammarbys A-lag säsongen 03/04 och 05/06 och har spelat 81 Allsvenska matcher i den Gröna-Vita tröjan.
Vilhelm Söderlind är en stabil back som kommer att tillföra både rutin, stabilitet och tuffhet.
-”Ville” ser fram emot att spela i Hammarby säsongen 07-08 och att hemmaderbyna mot AIK är tillbaka på Hovet, där derbyna hör hemma.

Supporterrestaurang klar för kommande säsong.

Hammarby IF Ishockey och restaurang Röda Kvarnen är överens om samarbete säsongen 07-08.
Restaurang Röda Kvarnen kommer att bli den officiella möteplatsen för Bajare som vill äta en bit mat eller bara släcka törsten innan matcherna.
Här kommer supportrar och företrädare från laget och förening kunna träffas innan matcherna för att kunna ladda upp mot maximala urladdningar både på isen och på läktaren.
Restaurang Röda Kvarnen kommer minst att ha öppet till matchstart alla Hammarbys hemmamatcher, heldag som vardag.
Stöd dem som stöder oss!

Klart att Hammarbys hemmaderbyn spelas på Hovet.

Efter möte med Svenska Ishockeyförbundet, Globe Arena AB, Supporterpolisen samt AIK är det klart att Hammarbys derbymatcher spelas på Hovet. De 2 hemma matcherna för Hammarby spelas söndagen den 7:e okt, 16:00 samt onsdagen den 30:e jan kl 19:00.
AIKs hemmaderbymatch som var planerad att spelas söndagen den 2:a dec går tyvärr ej att spela detta datum då globenområdet används för hästsport. Nytt speldatum för detta derby presenteras så fort det är bestämt.
Hammarby och AIK för även dialog om att göra så att varje åskådares biljettintäkt går till respektive förening beroende på vilken läktarplats man väljer att stå/sitta på. Detta för att vi alla inblandade vill göra dessa matcher till riktiga hockeyfester med bra drag och mycket publik.
Den exakta lösningen på hur detta skall genomföras är i dagsläget klart annat än att båda klubbarna i samförstånd tagit detta beslut för att främja hockeyn i Stockholm.

16 spelare som spelat i Hammarby tidigare klara

Stefan Svanbom blir den 5 backen som blir klar till nästa års trupp.
Stefan spelade med Hammarby under föregående säsong och växte konstant i laget för att avsluta säsongen riktigt starkt.

I och med att Stefan Svanbom skrivit på för Hammarby Hockey ytterligare än säsong så är det hela 16 spelare som spelat i Hammarbys tröja tidigare.
Någon garantier i dagens idrott att idrottsmän känner för klubben de spelar i finns inte, men det känns oerhört skönt och stimulerande att det är hela 16 spelare som fredan vet att de klär i Grön-Vit och som trivs i vårt klubbmärke
En del av spelarna i kommande säsongs seniorlag har startat sina hockeykarriärer i hockeyskolan på Zinken och sedan svettat och fightat sig genom pojk och juniorlagen till A-laget.

Hammarby IF Ishockey deltager i regeringens nya idrottssatsning - Idrottslyftet.

Hammarby IF Ishockey kommer under kommande säsong att ha ca 500 lågstadieelever på södermalm och i innerstaden att prova på sporten Ishockey inom Hammarby Ishockeys regi. Dessa ishockeytillfällen kommer att äga rum under skoltid och i Zinkensdamms Ishall med ledare från Hammarby Hockey.
Detta är något som går helt i linje med Hammarby IF Ishockeys nya strategi och vilja att göra ishockey till en sport där alla kan deltaga och uppleva hur rolig och givande vår sport är, både som aktiv och som supporter.
I samarbetet med Idrottslyftet -Innerstaden ingår totalt 32 skolor i stadsdelarna Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen och Östermalm. I dessa stadsdelar bor det över 17 000 ungdomar mellan åldrarna 6-15 år som på lång sikt kommer att ha getts chansen att prova på ishockey under lågstadietiden tillsammans med Hammarby IF Ishockey.

Nettelbladt klar för Hammarby

Joakim Nettelbladt spelar i Hammarbys Grön-Vita tröja kommande
2 säsonger. Joakim är ännu en i raden spelare som spelat sig upp från pojkhockey i Hammarbys ungdomslag till A-laget.
Joakim är en back som både kan spela tufft och behandla pucken och med Krister Falks försäsongsträning kommer Joakim att vara en viktig kugge i säsongens Hammarbylag.