Debatt:

”Ge laget den uppmärksamhet det förtjänar!”

”Varför ska bajen lägga ner miljontals kronor på ett lag ingen kommer och tittar på?”
  ”Jag går inte på hockey för att hela laget är ihopvärvat.”
  ”Jag går inte på hockey för att laget består av dåliga egna produkter och man har inte haft vett att värva till sig några riktigt bra.”
  ”Om bajen tar sig till elitserien kanske jag kommer att gå nån match.”
  ”Va fan, är det där en hockeytröja , brukar du gå och se matcher eller?”
Detta är ett axplock att de uppfattningar gällande hockey man får höra om man tex går på fotboll iklädd sin hockeytröja.
  Alla "sanningar" om Hammarby hockey, har gjort Bajen till det i publik räknat sämsta laget i allsvenskan (jo, dom ligger i allsvenskan).
  Vi som går även på hockey, brukar säga att publiksiffror är en spegel av hur bra laget går, tja fullt på Söderstadion, och vi uppmanas med all rätt att stötta de våra för det är nu de behöver oss mest.

  Vi brukar även skylla en del av publikbortfallet med att Hockeyn är dålig på att marknadsföra sig själva.
  Men sannningen är att ingen lagt ned så mycket pengar på att locka publik som hockeysektionen. Fotboll handboll och bandy har inte behövt så mycket reklam, vi har gått dit ändå.

Inget hockeyintresse?
  Vi brukar även påstå att bajare faktiskt inte har något hockeyintresse (speglas även på bajenfans sidor), men sanningen är en annan.
  Alla bajare vill vara tillsammans med andra bajare, att ha flera att dela sina sånger, ramsor, glädje och sorg med.
  Detta inträffar bara ett fåtal gånger under en säsong och då tycker man att det är kul med hockey.

  För en allsvensk klubb handlade det i tidigare kvalserier om att hålla de 3 övriga allsvenska konkurrenterna samt minst ett elitserielag bakom sig för att lyckas med avancemanget. Nu handlar det om att hålla, förutom samma 3 allsvenska klubbar även minst 3 elitserielag på behörigt avstånd!
Känns det provocerande? Då ska ni få höra vad jag blir provocerad av: Att träffa en jättetrevlig bajare på söderstadion som man snackar med , bara för att 3 veckor senare mötas av hans långfinger i ansiktet när vi spelar mot SSK i scaniarinken. Eller när man står bakom någon i kön på hovet som står iklädd sin Björklöven tröja och visar sitt bajenfanskort för att få billigare inträde. Eller varför inte alla ”kompisar” man har på annan ort som är bajare i fotboll och håller på något elitserielag i hockey.
  En bajare är alltid bajare, antingen man går på alla sporter eller inte. Men kul skulle det vara om vi var fler som visade vår styrka och glädje över vårt fina hockeylag.

  Att jag inte talar om hur bra lag och spelare och vilken placering vi kommer hamna på i år, beror på att jag inte tror det spelar någon större roll. Blir man nyfiken går man in på hockeysidan o kollar själv.

  Detta är menat både som en påminnelse till bajare om vårt hockeylag, men även till bajenfans som varit usla på att ge laget o sporten den uppmärksamhet det förtjänar.


Nina Arnewing
(020809)