And the kval-Oscar goes to...

Webbmäster utser kvalets pristagare

Nej, det gick inte fullt så bra för Hammarby i Kvalserien som vi hoppats på.
  Nu är den avgjord; Brynäs och Linköping får göra ytterligare en vända i den föga dramatiska evighetsserien som går under namnet elit.
  Inte för att vi inte vill hamna där så småningom, det vill vi. Men det är mest för att motståndarna är mycket roligare, knappast för den våldsamma spänningen i 50 omgångar som endast avgör vilka 8 av 12 som får spela om guldet, 2 som inte får göra något och 2 som får kvala sig kvar (och som har goda möjligheter att göra det).
  För, face it, vad kom ut av de 300 elitseriematcherna denna säsong? Jo, vilka åtta av de tolv som fick spela i det, betydligt mer intressanta, slutspelet. De allra flesta av de åtta var dessutom i stort sett säkra att gå dit ändå.

  Nog om det - nu till de olika kategorierna:


Kvalets Bambi

And the winner is.... Yared Hagos, AIK.
Var skridskorna inte slipade eller var isen bara ovanligt hal? Vem vet, den balansveke AIK-spelaren föll och föll. Man tycker att den talangfulle (och enligt uppgift mycket sympatiske) Hagos ska använda sitt kunnande till annat. Juryn var enig!
  Ytterligare nominerade: Linköping, för deras osedvanliga halkande i matchen mot Hammarby på Hovet. Domare Ulf Rönnmark åkte dit ett par gånger, men så totalt blind var han inte.

Kvalets flytgubbe

And the winner is.... Tommy Sjödin, Brynäs.
Platsar säkert i det Vitryska landslaget efter långskottet i slutsekunderna mot AIK. Plötsligt blev en oförtjänt poäng tre än mer oförtjänta. Att samme Sjödin gjorde viktiga 2-1 hemma mot Bajen på ett skott som går in en gång av 20, samt att han pillade in än viktigare 3-1 med 3 sekunder kvar av andra perioden gör honom till ohotad pristagare.

Kvalets Tommy Salo

And the winner is.... Jocke Persson, AIK.
  Man trodde att man aldrig mer skulle få ser ett Salo-mål, och så dröjde det bara ett år.

Kvalets knasigaste mål

And the winner is.... Johnny Oduyas 4-1 mål mot Skellefteå.
  I ett relativt misslyckat power play tar Oduya pucken och åker bara rakt på. Naturligtvis blir han hamburgare mellan Skellefteås backar, men han fortsätter genom att liksom slänga sig på isen och knäppa iväg pucken som på något sätt studsar på och över Ville Koivula.

Kvalets vem? jag? nää?

And the winner is.... Myran Gustavson, AIK.
Fick matchstraff mot Hammarby, men först efter att funktionärerna påtalat att han (förutom att förolämpa en funktionär) även använt Johnny Oduyas hudfärg som argument för.... ja, vem vet? I pressen växte det dock en stor gloria på hans förklaring. Borde ha fått ett antal matchers avstängning...
  Ytterligare nominerade: Den oskyldige ängeln i Hammarbys supporterbuss som roat sig med att sparka in backpeglar - på bland annat en hammarbysupporters bil!

Kvalets Hallå, är det nån hemma?

And the winner is.... den nominerade supportern i det tidigare priset.

Kvalets Honom skulle vi ha haft

And the winner is.... Johan Bülow.
  Kvittering med sekunder kvar, och avgör i sudden. Något mer okamratligt kan man knappast tänka sig - av en motståndare.

Kvalets Sura Miner

And the winner is.... Linköping.
  Att få gäster att känna sig välkomna är något som inte verkar vara uppfunnet i Linköping. Enkelt blev besvärligt, och det som normalt är trevligt blev otrevligt. Som tur var är inte alla likadana. Det fanns trevliga personer i Stångebro, och även en och annan i gästboken.

Kvalets Inga Sura Miner

And the winner is.... Brynäs.
  Mycket trevligare att besöka Gävle där allt funkade smidigare. Hade det inte varit för att man mer eller mindre la sig borta mot Skellefteå så unnar jag helhjärtat dem sin plats i eliten.

Kvalets Vi delar om!

And the winner is.... Matchen mellan Rögle och AIK.
  Efter en period stod det 6-0 till Rögle. 18.54 in i andra skickade AIK in 6-5! Det är väl ganska uppenbart vad som hände i pausen...

Kvalets Om du får oväntat besök

And the winner is.... Jamie Ram, Gevalia IF.
  Elva oväntade besök borta mot Skellefteå. Ja, det måste ha varit rena kafferepet i Brynäs bås, för i försvarszonen kan spelarna knappast ha varit...

Kvalets Som om det skulle göra nån skillnad

And the winner is.... Jocke Persson i matchen mellan Rögle och AIK.
  Efter 12.24, vid ställningen 4-0 till Rögle, byter AIK ut en olycklig (får man förmoda) Henrik Tojkander. In kommer (med friskt mod) Joakim Persson.
  17 sekunder senare (12.41) sitter Rögles femma. Say no more... (030414)