Tack för fyra fantastiska år!

Hammarbys avgående VD Ronnie Glysing

Texten publicerad i matchprogrammet för säsongen 2002/2003

När ordföranden Stefan Öström frågade mig för drygt 4 år sedan om jag hade lust att börja arbeta inom Hammarby Hockey tänkte jag arbeta i två år - det blev fyra år!
  Det talar väl sitt tydliga språk. Det har helt enkelt varit otroligt engagerande, stimulerande, arbetsamt och skitkul! Så det var naturligt för mig att överlämna rodret till någon annan när avtalet med AEG (Anschutz Entertainment Group) blev klart, bolagiseriengen av Hammarby Hockey AB genomförts och godkänts av Svenska Ishockeyförbundet samt delar av den nya organisationen blivit fastlagd.

Ny VD är Stellan Calamnius som på mig gjort ett mycket gott och fint intryck. Detta trots att Stellan inte drar sig för att avslöja att han tidigare gärna gått och tittat på Djurgårdens hockeymatcher. Men som jag brukar säga ”det är aldrig för sent att bli en fin människa.”
  Jag är helt övertygad om att den nya mycket kompetenta organisationen under Stellans ledning kommer att lyckas och bli framgångsrik. I och för sig är det viktigt att de får all hjälp de behöver för tillsammans blir vi starkare och möjligheterna ökar att bli riktigt framgångsrika. Varmt välkomna Stellan och alla nya medarbetare! Lycka till i framtiden, för Hammarby tillhör defenitivt framtiden inom svensk ishockey precis som vi är en del av dess historia. Själv tänker jag i år gå till nyrenoverade Hovet och sitta och titta på årets lag, njuta och kanske lyssna och prata med alla läktarproffs!

Om jag kort blickar tillbaka under de år jag fått äran att arbeta och vara en liten del av organisationen, så är det inte utan att jag känner mig lite stolt. Det är få förunnat att få representera Hammarby IF och samtidigt få arbeta med sin hobby.
  Jag kommer ihåg att när jag började fanns det bara tre personer i organisationen. Det var nytillträdde tränaren Jan ”Järlan” Järlefelt, lagledaren sedan 15 år en fantastiska underbara blomsterhandlaren Leif Dässman samt marknadschefen och statistikgurun Anders Wallsten. Jag frågade ”Järlan” hur sportorganisationen såg ut samt vem som är materialförvaltare osv. Jag glömmer aldrig vad han svarade ”det finns inga andra - det är bara vi”! Spelare då? Ja, idag har vi fyra som är intresserade!

Ni som är på matchen, har ni tänkt på att det spelas musik, någon talar i högtalarna, ljuset tänds och släcks och i ett bås nere intill isen sitter några personer och fryser. Och det är några tjejer och killar med jackor som det står ”Matchvärd” på, som visar var vi skall sitta och var toaletterna är. har ni någon gång tänkt på att dessa drygt 60 personer år efter år bara finns där? Upplysningsvis ställer de upp helt oavlönade för Hammarby Hockey, för att just vi skall få möjlighet att trivas.
  Alla dessa personer förtjänar mycket mer an vad vi kan erbjuda men ett omnämnande ska de få. Tack alla ni för att just ni finns.
  Jag vill med dessa rader framföra ETT STORT TACK till alla som på olika sätt medverkat och på så sätt bidragit till att Hammarby Hockey år 2002/2003 har ett bra lag på isen i allsvenskan. Tack än en gång alla för ert otroliga stöd, hjärta och engagemang samt fina insats!

Självklart vill jag av hela mitt hjärta önska LAGET lycka till i år. Sportchefen Leif Boork som tillsammans med head coachen Daniel Broberg och Pelle Göransson samt materialförvaltarna Mikael Lundström och Hasse Hansson arbetat hårt för att dels ställa ett så bra lag som möjligt på isen, dels se till så att alla spelare trivs. De har gjort och gör verkligen ett jättearbete.

Avslutningsvis kan jag avslöja att om vår ordförande Stefan Öström inte agerat för 5 år sedan kanske Hammarby Hockey inte funnits idag. Stefan har betytt väldigt mycket vilket jag anser att han inte fått något erkännande för. Jag kan bara hoppas också att Stefans önskan införlivas snart nämligen, att Hammarby återigen skall tillhöra toppskiktet i svensk ishockey.
  Eller som vi brukar säga, Hammarby är egentligen ett elitserielag, men de råkar bara spela i Allsvenskan!

Väl mött på Hovet ännu en säsong!

Ronnie Glysing


(031023)