Tänk om matchen gällde en elitserieplats

Men Bajen och Löven i all ära - hösten tillhör Timrå

En tanke forsar genom huvudet.
  Det händer väl inte varje dag, så varje gång det sker är en liten högtidsstund.
  Tänk om matchen på söndag, mellan Norra allsvenskans etta Hammarby, och tvåan gällde en plats i elitserien.Jag har så många gånger bladdrat på om hockeyns högsta serie som, med sin uppbyggnad, tröttar ut varje sann vän av hockey.
  Det har ni hört förut, så jag ska inte säga ett ord mer om den där mastodontserien där matcherna är lika spännande som förra årets Expedition Robinson.
  Förlåt, det var en ruskigt dålig liknelse. I Robinson åker dom ju ut. Efter hockeyns 50 ö-råd lyckas dom ju i värsta fall inte ens få hem programledaren, ännu mindre något av lagen.
  Som tur är finns det lilla kryphålet som bland annat Södertälje, Linköping och Timrå har lyckats snika sig upp igenom.
  Höstens lag i svensk hockey måste ju bara vara Timrå. De var totalt nederlagstippade, sågade, utdömda - och så går dom till julledigt som ett topplag!
  Stängda högsta serier? Bara tanken får en att skratta hysteriskt. Hur urbota korkad får man vara? Vem kommer på en sån idé? Samma person som vill arrangera boxningsgalor, men skippa själva boxarna? Eller den som bygger en ishall, men sparar in pengar genom att skippa frysaggregatet? Elitserien är ju redan nu som en lång kattgäspning...

  Omsättning av lag höjer sporten. Nya lag kan vara vitamininjektioner. Med stängda serier skulle vi inte få uppleva ett Hammarby Bandy (eller Broberg), inte några Timrå, inte några Malmö FF och Djurgården i fotboll (well, i just det tragiska exemplet kunde man ju gjort ett undantag).

  Men, vaf-n, nu bläddrar jag bort mig igen. Det var ju söndagens seriefinal det här skulle handla om.
  Tänk om nu matchen gällde något. Om Hammarby vinner så är man klara för elitserien, om Björklöven vinner så går dom upp. Blir det oavgjort så är det sudden och straffar. Snacka om smånervösa fem minuter! Och vilken straffdramatik.

  Smaka på det! (021212)