Leksand gav Bajen en lektion

”Oövervinnerliga” Leksand hade inga problem att vinna över ett reservbetonat Hammarby i söndagens träningsmatch i Borlänge.
  Dalalaget vann med 9-1 efter en hyfsat jämn förstaperiod (2-0).
  I Hammarby stog Joakim Persson och Johan Klint halva matchen var och förutom JVM-spelarna Tim Eriksson och Martin Samuelsson, saknades även Dan Trebil (kvar i USA), Andreas Paulsson, Henrik Nilsson (skada) och Michael Badelt.
(011230)

Mathias Wrååk till M/B

27-åriga forwarden Mathias Wrååk kommer att spela för Mälarhöjden/Bredäng resten av den här säsongen. Det blev klart på fredagen.
  Hammarby lånar ut Wrååk till den tidigare storsatsande klubben men har kvar rättigheterna.
  – Mathias Wrååks ambitioner står inte i paritet med Hammarbys, säger Leif Boork.

  Mathias Wrååk kom denna säsong till Hammarby från tyska Kaufbären och enligt Leif Boork så vill han inte satsa tillräckligt hårt.
  – Det handlar om prioriteter, säger Boork. Om hur spelarna prioriterar studier, jobb och ishockeyn. Nu kräver vi inom Hammarby att hockeyn prioriteras högt, om inte som nummer ett. Alternativet är att ha professionella spelare.
  – Jag vill inte säga att Mathias gör rätt eller fel. Jag ställde honom inför ett val och jag tror att båda parterna är ganska nöjda. Vi skildes i samförstånd.
(011221)

Bajen testade åtta juniorer

Det var rena dagisutflykten (nej, nu ska vi vara snälla) då Hammarby träningsspelade borta mot Oskarshamn.
  Hela åtta lirare från juniorlaget fick testa på hur det är att spela riktig a-lagshockey. Och det gjorde man på ett mycket bra sätt.
  Oskarshamn, som spelade med ordinarie lag, vann visserligen. Men bara med 4-3.
  – Vi ville ge de yngre spelarna en möjlighet att få spela mot ett motstånd som de normalt inte möter, säger Leif Boork. Men det gav också mig, som inte känner dem så bra, en chans att se vad de går för.
  Spelarna, Oskar Winblad, Joakim Olsson, Andreas Dahlberg, Dennis Påhlsson, Christoffer Pesonen, Andreas Jakubowitz och den 16-åriga målvakten Christopher Heino, gjorde inte Boork besviken.
  – Nej, de gjorde genomgående mycket bra ifrån sig
(011221)

Broberg inför Tierpsmatchen:

Viktigt att även hitta positiva saker

När det kommer grus i maskineriet blir det lätt att man enbart fokuserar på det som inte fungerar. Att leta och hitta fel är ganska så enkelt, framförallt i idrott, men frågan är hur mycket energi man ska lägga på detta arbete. Att finna vad felet är kanske är en nödvändighet, men att älta och enbart fokusera på felet leder oftast ingen vart utan man riskerar endast att förstora upp problemet. Vi är, precis som er på läktaren, medvetna om att vårt problem de senaste matcherna har varit att utnyttja chanserna som vi skapat och därmed göra mera mål. Det vi har gjort är att vi har ändrat inriktning på träningen en aning och försöker vara ännu mer noggranna vid alla avslut vi tar.

  Som sagt var så är det inte så svårt att hitta fel, däremot kan det vara svårt att finna positiva saker när det går lite motigt. Jag tror att det är viktigt att hitta positiva saker för att kunna förstärka dessa ännu mer och därmed bättra på självförtroendet.
  En sådan sak, som jag tidigare har skrivit om, är att laget trots en del missflyt har haft en förmåga att tålmodigt jobba på med vårt spel under matcherna. Senast mot Almtuna var ställningen 0-0 inför sista perioden. Vi lyckades öka trycket och började skapa massor av heta chanser. Mitt i vår press med sex minuter kvar att spela lyckas Almtuna få till en kontring som dom gör 1-0 på. I detta läge, då det skulle vara nära till hands att drabbas av panik, fortsätter laget att spela vårt spel och gör allt för att vinna matchen. Vi kvitterar ett par minuter senare och är också nära att avgöra matchen. Nu fick vi lämna Uppsala med en poäng, men det kunde mycket väl ha blivit noll om vi inte hade jobbat på hela matchen ut.

  Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla våra supportrar som följer oss i såväl med- som motgång. Det känns extra skönt att komma till bortamatcherna och se att ni är på plats och ger oss ert stöd. Ni är ovärderliga!

  Ikväll väntar Tierp som vi mött två gånger så här långt och som vi faktiskt har hållit nollan mot båda gångerna (8-0 resp. 1-0). Senast var det en tuff och tät tillställning som till slut stannade vid uddamålsvinst för vår del och vi förväntar oss en ny tuff fight ikväll.

Välkomna till Hovet
(011128)
Daniel Broberg

Superallsvenskan? Njaa

Vi har haft en omröstning om huruvida det är kört med Superallsvenskan för Hammarby. Under flera veckor ledde alternativet ”Nej, det är inte kört än”, men de senaste dagarna har ja-alternativet gått om.
  Efter 326 röster så vann Ja med 168-158, eller 52%-48%.
  De närmaste omgångarna kommer förmodligen ge svaret.
(011128)

Fotbollen på det hala

Svenska Mästarna i fotboll på hal is med förstärkning av Matte Åberg och Kefa. Ja det var det vi fick uppleva som var på Hovet idag.

Vi var bäst på isen: Andreas Hermansson, Kennedy, Johan Andersson, Roger Sandberg, Jonas Stark, Peter Holm, Suleyman Sleyman , Erland Hellström, Tony Lövholm och den gamle storspelaren Thomas Dennerby. Kefa och Matte Åberg visade också gamla fina mästartakter. Framför allt den sistnämnde som var riktigt vass.

Alla tyckte det var skitkul men ack så jobbigt. Jag tror mästarna nu har förståelse för varför hockeyspelarna byter efter ca 30 40 sekunder.

Kennedy låg som vanligt på topp och väntade på en passning för att sticka direkt på mål. Självklart efter ett par vassa dragningar och tunnlar. De som åskådarna mest la märke till var kanske var Andreas Hermansson med sin glimrande skridsko- och klubbteknik, Peter Holm med balans och eleganta flipp-passar, Roger Sandberg med norrländsk jävlar anamma samt Johan Andersson som emellan låg ner och kollade isen väldigt noga.

Alla var rejält trötta men hade jättekul. Vi vid sidan om tror dock att matchen ikväll mellan Bajen och Nyköping kommer att spelas i ett betydligt högre tempo trots att Kennedy hotat med att ställa upp som målfarlig toppforward.
(011121)

Broberg inför Nyköpingsmatchen

Det har hänt under den här säsongen att jag har känt att vi i år får igen för alla våra stolpe in som vi hade under fjolårssäsongen. I många av våra matcher i år har vi skapat mängder av chanser men puckarna har helt enkelt inte studsat våran väg.
  Vad som har varit glädjande trots en del motgångar är att laget har fortsatt jobba på tålmodigt och att vi har haft höga huvuden även vid motgångarna. Jag är övertygad om att det snart kommer att släppa och att puckarna kommer börja studsa våran väg, förhoppningsvis redan i kväll mot Nyköping.

  Nyköping har imponerat stort under hösten och leder norra allsvenskan efter 18 omgångar. Det är ett väl sammansatt lag med några toppar, bland annat gamle Hammarbyaren Nordin El Harfaoui som ligger tvåa i den totala poängligan för norra allsvenskan.

  Vår senaste match mot Nyköping spelades i Nyköping och blev en mycket jämn och tät match som till slutade med seger för Nyköping med 2-1. Vi gjorde en bra match och vi kände att vi mycket väl kunde ha vunnit matchen.

  I vår senaste match mot Tierp blev det en riktigt målsnål tillställning som vi till slut vann med 1-0. Trots bristen på mål framåt så fanns det en hel del saker som gladde. Vi hade en mycket stark defensiv i framförallt den första och tredje perioden och tillät inte Tierp komma till i våran zon. Dessutom var Jocke Persson stabil och spelade inspirerat i målet och fick också hålla nollan.
  Vi skapade många heta chanser och vi klarade av att fortsätta spela tålmodigt och disciplinerat trots att målen framåt uteblev. Vårt boxplay var klockrent och vi klarade av ett 3-5 läge i två minuter i den andra perioden på ett mycket övertygande sätt. Skönt att åka hem från Uppländska skogarna med tre poäng med tanke på vad som hände där förra året(SIGMA)

  Alla lag på elitnivå, ja kanske alla lag på alla nivåer, har spelare som har en drivkraft att vinna matcher, cuper, serier med mera. Vad är det då som gör ett lag till ett vinnande lag?
   Först och främst så har dom en förmåga att dag efter dag jobba hårt på träningar och matcher för att utvecklas. Men den kanske viktigaste egenskapen som dessa lag har, som jag ser det, är att var och en av spelarna ger sig själva till laget. Med detta menar jag att man lämnar sina egna intressen utanför och jobbar för lagets bästa i alla lägen. Oavsett om jag spelar varje match och är lagets stjärna eller om jag allt som oftast hamnar på bänken. Detta förhållningssätt kan självklart vara svårt att acceptera ibland, framförallt för dom som inte får spela så mycket, men jag tror att det är ett måste för att bli ett vinnande lag.

  Bill Cartwright var center under många år i det mycket framgångsrika och vinstrika basketlaget Chicago Bulls och utryckte det hela så här:
   De flesta lag har spelare som vill vinna men som inte är villiga att göra vad som krävs. Vad som krävs är att du ger dig själv till laget och antar din roll. Det kommer kanske inte göra dig lycklig hela tiden men det är vad du måste göra. För när du gör det kommer du att vinna.

Avslutningsvis, varmt välkomna till Hovet och en spännande och underhållande match mellan Hammarby och Nyköping!

Daniel Broberg
(011121)

På onsdag skall vi spöa serieledarna!

Ja, det är iallafall vår förhoppning efter att vi nu vunnit tre raka matcher samt svarade för en bra insats senast vi möttes nere i Nyköping.
Då vann Nyköping knappt - nu är det vår tur.

Nyköping är som vanligt varmt välkomna till Hovet. När vi möts brukar det komma mycket publik som skapar en festlig och trevlig inramning.
Vi både hoppas och tror att så blir fallet även nu på onsdag.

Kom till Hovet! Bli en av endast 11 st lyckliga som får en signerad fotboll av svenska mästarna. Vi har nämligen 11 st kvar att dela ut.
Missa inte den chansen!

(011119)

Broberg inför Arbogamatchen

Hösten har så långt varit mycket upp och ned för vår del. En jobbig förlust mot Huddinge med 3-4 följdes upp av en betydligt starkare insats mot Nyköping som ändå slutade med förlust 1-2. Sista matchen innan landslagsuppehållet var mot Arboga borta. Bara någon dag innan matchen gjordes en del ändringar runt laget. Leif Boork anställdes som sportchef och ska också var med i båset under matcherna och på isen under träningarna. Järlan som coachat laget kommer att få andra uppgifter inom Hammarby Hockey och kommer därmed inte jobba operativt runt laget längre.

  Laget tacklade denna nya situation mycket bra och gjorde under långa stunder en klart godkänd insats mot Arboga. Under första perioden spelade vi stundtals riktigt bra men hade återigen svårt att göra mål. I andra perioden tappade vi skärpan efter det att vi tagit ledningen med 2-1 och släppte över initiativet till Arboga. I den tredje perioden lyckades vi återigen ta över matchen och vann till slut med 6-4.

  Den segern kändes mycket viktig och skön inför det speluppehåll som vi nu har haft. Hela truppen förutom Martin och Tim som varit iväg på landslagsuppdrag och Stefan Björk som är knäskadad har varit kuranta och kunnat träna för fullt och känner sig nu mycket laddade för att ta sig an kommande utmaningar.

  I ishockey - precis som i livet - kommer den sanna glädjen när man är fullt närvarande i alla situationer och inte bara vid medgång. Det är ingen tillfällighet att du oftast får medgång och framgång när du slutar att oroa dig om du kommer att vinna eller förlora och istället fokuserar helt och hållet på vad som händer i just denna stund. Och det är just detta med att fokusera på nuet som är nyckelorden för oss i Hammarby. Vi kan inte tänka på matcher som ligger flera veckor framåt i tiden, andra lags resultat eller vår placering i tabellen. Vi ska bara fokusera på vad som händer just idag, på träningen eller matchen, och se till att göra så bra ifrån oss som det bara är möjligt. Lyckas vi med att tänka och leva på det sättet ökar också våra chanser att lyckas i slutändan.

  Slutligen vill vi hälsa Er alla hjärtligt välkomna till Hovet och vi hoppas att Ni kommer att få uppleva en spännande och underhållande match.

Daniel Broberg

(011113)

Stora förväntningar på Boork

Inför hockeymatchen på onsdag mot Arboga, den första hemmamatchen sedan Leif Boork blev sportchef, är förväntningarna i Hammarby stora på en nytändning.
  I samband med matchen på Hovet kommer man än en gång att fira Bajens SM-guld i fotboll. Flera av Svenska Mästarna kommer att vara på plats och visa upp guldpokalen, skriva autografer, låta sig fotograferas mm. Detta är inledningen på ett samarbete mellan Hammarby Hockey och Hammarby Fotboll, som vi kommer att få se mer av framöver.
  Från Anschutz (AEG) sida ser man ljust på framtiden för Hammarby Hockey.

  – Jag är glad över att vara tillbaka hos Hammarby efter 20 år, säger Leif Boork.
  – Med det stöd vi nu har av AEG ser jag stora möjligheter att Hammarby Hockey snart ska spela i elitserien. Det samarbete vi nu inleder med Hammarby Fotboll och inom hela Hammarbyorganisationen, inklusive alla supportrar, är också viktigt för oss.

  I ledningen för Hammarby Hockey är man mycket nöjd över att man lyckats locka hem ”Boorken”.
  – Hans erfarenheter från arbetet med landslag och elitserielag kommer väl till pass nu när vi ska föra Hammarby mot toppen, säger lagkaptenen Henrik Nilsson.

  – Det stöd Hammarby har hos sina fans är en ovärderlig tillgång, som kan bidra till ytterligare framgångar, säger Brian Jokat från AEGs Europakontor i London. Han ser också ett stort värde i ett ökat samarbete mellan Hammarby hockey och Hammarby fotboll.

  För att markera detta samarbete kommer ett antal av SM-guldspelarna att delta i onsdagens ”fotbollsfestival” på Hovet. I anslutning till hockeymatchen mot Arboga får publiken chansen att hylla guldhjältarna från Hammarby Fotboll, att fotograferas med SM-pokalen, att få fotbollar och tröjor med guldlagets autografer, att vinna en nyårsresa för två till Los Angeles (och se förre Hammarbyspelaren Kristian Huselius spela i en NHL-match mellan LA Kings och Florida Panters), att träffa Leif Boork och spelarna vid ett festligt party efter matchen mm.
(pressmeddelande - 011112)

”Boorken” gör comeback

Leif Boork är tillbaka i Hammarby Hockey. Efter 20 år ute i hockeyvärlden återvänder han nu och blir sportchef i Bajen.
  Hammarby har sedan samarbetet med Anschutz Entertainment Group, AEG, letat efter en sportchef som ska leda den sportsliga verksamheten från ungdomshockeyn och upp till a-laget.
  Leif Boorks uppdrag består i att på lång sikt leda Hammarby Hockey till att bli en av Sveriges bästa plantskolor och föra a-laget till Elitserien.
  Han har sedan han lämnade Hammarby bland annat varit svensk och norsk förbundskapten, samt tränat elitserielagen Djurgården, Modo och Frölunda.

”Järlan” ersätts i båset
  Leif Boork inledde sitt arbete i Hammarby Hockey genom att ta över Jan Järlefelts arbete som tränare och matchcoach. Järlefelt funderar just nu över ett antal förslag till arbetsuppgifter inom Hammarby.
  – Jag är mycket chockad och besviken, säger Jan Järlefelt i dag.
  – Jag trodde att vi genom anställningen av Leif Boork skulle förstärka organisationen, men... Jag måste smälta det här innan jag beslutar mig för hur det blir i fortsättningen.

Bättre flyt förra året
Jan Järlefelt säger att han och Daniel Broberg funderat mycket på vad som ska göras. Och han tycker att spelet har börjat komma tillbaka.
  – Jag tycker inte att vi har spelat så dåligt, säger han. Vi har saknat det där flytet som vi hade förra året. Vi har till exempel förlorat fem matcher med uddamålet. Förra säsongen skulle vi ha vunnit fyra av dem.
Var har du brustit?
  – Hade jag vetat det så hade jag gjort något åt det. Vi har haft ett delat ledarskap i år. Och visst, jag är en del av problemet. Men också spelarna, ja allihop har del i problemet.
  – Ja, jag är jävligt besviken. Det är ändå så oerhört små marginaler. Och jag tror fortfarande att vi går till Superallsvenskan. Vi har ett mycket bra spelprogram i november och vi har spelat så bra. Vi kan inte ha mer motflyt nu, det måste vända med tanke på spelet. Jag hoppas verkligen det vänder i morgon.
(011103)

Björk skadad men Steen på väg tillbaka

I går torsdag skadade tyvärr backen Stefan Björk sitt knä. Det är det inre ledbandet som spökar och Stefan beräknas vara borta i 3-6 veckor.
  En glädjande nyhet är att Oscar Steens handled börjar bli bättre. Han tränar men är inte 100 procentigt kurant ännu.
(011026)

Dan är här

Nu i helgen gjorde Daniel "Dan the man" Trebil sin debut för Hammarby Hockey. I söndags slog han till med två mål, i en match som dock Boden vann med 5-4. Hammarby Hockeys nye back har fått tröja nr. 14 och anlände till Sverige i torsdags.
(011022)

Hammarby värvar NHL-back

Efter flera månaders sökande har Hammarby Hockey nu lyckats komplettera truppen och fylla den vakanta backplatsen. Tack vare samarbetet med AEG blev 27-åriga Daniel Trebil i dag klar för Hammarby. Trebil kommer närmast från St Louis Blues, och har tidigare spelat till och från för Anaheim Mighty Ducks och Pittsburgh Penguins.
(011012)

Sveriges Television sänder matcher från Allsvenskan

Sveriges Television ska denna säsong sända 20 matcher från Allsvenskans grund- och fortsättningsserier i sina lokala digitala TV-sändningar.
  - Allsvenskans hockeymatcher är en bra produkt att sända i lokal-TV. Våra matcher får inga slötittare utan de som är supportrar är det väldigt intensivt och kommar att titta dessa TV-sädningar, säger Stefan Öström, ordförande i såväl Allsvenska Hockeyföreningen, AHF, som Hammarby IF.   Det kan även bli tal om fler sändningar än de 20 som det redan avtalats om.
  Inför årets hockesäsong försöker också Allsvenska Hockeyföreningen flytta fram sina positioner. AHF vill nå fram från sin rådgivande position i dag till en plats med mer inflytande och makt.
  - Jag tycker att vi är värda det eftersom vi är hjärtat i utbildningen i Hockeysverige. Många spelare som sedan spelar i Elitserien och landslagen kommer ursprungeligen från Allsvenskan, säger Stefan Öström.
  Jan Simons, klubbdirektör i Mora IK, har under sina fem år, 1996-2001, i nämnden för omställningsbidrag sett 100 juniorer och 100 seniorer gå från Allsvenskan till Elitserien.
  - Det är i princip ett lag per säsong som vi levererar till Elitserien. Inför denna säsong kom 23 spelare från Allsvenskan till Elitserien, plus de två lagen Linköping och Södertälje. Det är enligt mina beräkningar 70-80 av spelarna i Elitserien och Tre Kronor som befann sig i en Allsvensk klubb innan de gick till Elitserien, säger Jan Simons.
  Allsvenskan har en trogen publik och tendensen är att publiksiffrorna ökar något för varje säsong. Flera lag säljer också fler säsongskort än tidigare. Mora och Skellefteå är sådana exempel. Denna trend verkar gälla idrott i stort och i Elitserien har också de flesta lagen sålt fler säsongskort än tidigare.
  AHF framhåller gärna att matcherna hela tiden gäller något. Det finns alltid ett streck att kämpa om. Det finns inga lunkomgångar och skulle ett lag slappna av någon match kan det mycket väl betyda att laget är borta från avancemang till SuperAllsvenskan.
  - Allsvenskan är så stark att jag tycker det borde vara fullsatt i varje hall det spelas Allsvensk hockey i. På landsorten finns förutsättningar för detta. Att gå och se en Allsvensk match ska vara som att gå till folkparken, det är en social mötesplats, säger Stefan Öström
  I arbetet med att förstärka Allsvenskan ä eknomin förstås en viktig ingrediens. AHF kan garantera sina medlemsklubbar ett tillskott på 150 000 kronor och Stefan Öström hoppas att den siffran ska kunna öka till 300 000 kronor.
  - Vårt mål är att skaffa oss fem huvudsponsorer. Vi har två så här långt och har tre till på gång och hoppas det blir klart inom kort, säger Stefan Öström

Anders Feltenmark (Sv. Ishockeyförbundet)
(011012)

Ari Turpeinen millimetrar från att mista synen

Ari Turpeinen har haft otur med höga klubbor i inledningen av säsongen. I premiären mot Almtuna och nu senast mot Nyköping var motståndarklubbor på besök i Aris ansikte.
  Värst var det dock i bortamatchen mot Skellefteå då en klubba gjorde ett otäckt jack precis över högra ögat. Ja på ögonlocket i stort sett. Ari kom undan med ett antal stygn den gången. Men trots allt är han inte rädd.
  – Nej, man tänker inte på det under spelet. Smällarna påverkar ingenting.
(011012)

Väntad kvartett i tips-toppen

Det blev, inte helt oväntat, Hammarby, Björklöven, Skellefteå och Nyköping som går till superallsvenskan. Åtminstone om man ska döma av hemsidans omröstning.
Av de 948 rösterna (gånger 4 lag) så blev resultatet följande:

Hammarby 90,7%
Björklöven 86,7%
Skellefteå 76,2%
Nyköping 69%

Boden 19,4%
Huddinge 16,5%
Sundsvall 15,8%
Almtuna 6,5%
Kiruna 5,6%
Piteå 4,9%
Tierp 4,6%
Arboga 4,1%
(011010)

Vilka Hammarby-supporters!

I helgen hade vi två bortamatcher mot Piteå och Skellefteå. Vi vill tacka våra trogna supportrar som trots ett stort avstånd troget samlades och reste upp för att följa laget och ge sitt stöd.
  Det är fantastiskt hur detta järngäng med Micke, Nina, Tibbe, Jack m fl följer oss från söder till norr. Det skapar en alldeles särskild unik känsla, en känsla som vi vill kalla för Hammarby-känslan. Stort Tack! Till Er alla för att Ni tar med Er en del av Hammarby och Söder när Ni reser för att se oss.
(011008)

Läget i laget

Den senaste veckan har Hammarbys hockeyspelare ivrigt sett fram emot premiären i morgon. Man har gått som i vacuum. Äntligen är det slut med träningsmatcherna, tycker man. Försäsongen har varit lite upp och ned och i laget anser man att det är dags att köra i gång på allvar. Kanske får Almtuna märka av det.
  När det gäller den sista backplatsen så pågår jakten fortfarande. Chris Reynolds vid AEG har hittills kommit fram med fyra förslag som Hammarby grubblar på. Det är spelare som samtliga har NHL-meriter. I bästa fall får vi se en backförstärkning redan inom ett par veckor.
(010922)

Dässman har fått hjälp

Leif Dässman - eller Hr Hammarby Hockey om man så vill - har fått förstärkning på lagledarbritsen. Det är Thomas Blomberg som assisterar. Han har länge varit aktiv inom Hammarbys ungdomshockey, bland annat i styrelsen.
(010922)

Landslagsmeriterad junior till Hammarby

Hammarby har gjort klart med Mattias Nilsson från Modo.
  Mattias, som är född 82, har tidigare spelat i juniorlandslaget och har tränat en tid med Hammarby.
  Han anses vara en stor förstärkning för Young Stars och är inte långt ifrån att även slåss om en plats i A-laget.
(010922)

Hälften tror på elitserien för Hammarby

Det var 660 personer som la sin röst under den månad vi hade frågan om Hammarbys öde ute på hemsidan.
  Och nästan hälften, 324 stycken, tror att Bajen på ett eller annat sätt kommer att kravla sig upp i högsta serien.


Fråga: Hur går det för Hammarby i år?
Antal röstande: 660
Hammarby går till sa, tar kvalplats och går upp: 223 (34%)
Hammarby går till sa, tar kvalplats men går inte upp: 101 (15%)
Hammarby går till sa går till kval via play off och går upp: 87
Hammarby går till sa går till kval via play off man går inte upp: 72
Hammarby får kvala för att klara sig kvar i allsvenskan: 59
Hammarby går till sa, men åker ur i play off: 40
Hammarby missar sa och missar play off: 25
Hammarby går till sa men missar play off: 15
Hammarby missar sa, går via play off och kval till elitserien: 14
Hammarby missar sa, går via play off till kvalet men går inte upp: 12
Hammarby missar sa, åker ur i play off: 12
(010922)

Tyst minut för offren i terrordåden

Hammarby IF Hockey och den officiella hemsidan har, som de allra flesta, med fasa följt nyhetsrapporteringen från New York, Washington och Pittsburgh.
  Den närmaste tiden kommer vi att få allt fler påminnelser om de hemska dåden, då uppgifter om omkomna och skadade blir kända.
  Vi har dessvärre redan fått uppgifter om att två medarbetare i Anschutz Entertainment Groups sportorganisation befann sig på ett av flygplanen som störtade.
  För dem, och för de befarat tusentals omkomna och skadade, och för oräkneliga anhöriga, hålls därför en tyst minut i anslutning till Hammarbys match mot Tranås på söndag den 16 september. (010912)

Oscar till landslaget

Ett stort grattis till Oscar Steen som i dagarna har blivit uttagen i Team 20-19-landslaget till femnationersturneringen i september.
  Även Martin Samuelsson och Tim Eriksson är med. Däremot har Andreas Holmqvist blivit för gammal.
  Vi jagar mer information och återkommer om turneringen. (010821)

Welcome, mr Anschutz!

I dag blev det klart att Hammarby inleder ett samarbete med Anschutz Entertainment Group, AEG. Det handlar inte bara om Hammarby Fotboll, en affär som varit känd länge, utan även om hockeyn.
  Att den amerikanske miljardären Philip Anschutz nu går in i Hammarby Hockey innebär, enligt Hammarbys vd Ronnie Glysing, att föreningen nu går in i en ny era, och tryggar framtiden.
  – Vårt största dilemma, eller helvete, är vår historia, säger han. Vi producerar unga spelare till vårt a-lag, men när de kommer dit så har vi saknat resurser och uthållighet att behålla dem. Nu kommer vi att på sikt ha möjlighet att komma upp i och etablera oss i Elitserien.
  Det har inte diskuterats pengar ännu i den här affären, men samarbetet kommer att ske genom ett nytt bolag där Hammarby Ishockeyförening har 51% av rösterna, och AEG och Hammarby Hockey AB resten. (Mer fakta om organisationen läggs ut på hemsidan i morgon fredag)

Årsmöte
  Hammarby Hockey kommer inom kort att utlysa ett årsmöte där medlemmarna får säga sitt. Det mesta tyder på att affären kommer att gå igenom.
  – Nu kommer vi få tillgång till en internationell idrottsorganisation, med sportstligt utbyte för tränare, ledare och spelare. Dessutom kommer vi kunna vara med i olika turneringar, säger Ronnie Glysing.
  Vilket blir det första tecknet på samarbetet?
  – AEG vet att vi fortfarande har en vakans i truppen, vi behöver en back till, säger Ronnie Glysing. För några timmar sen hade jag ett samtal med AEGs sportchef i Nordamerika... (010816)

Lovén till Tingsryd

24-åriga tidigare jättetalangen Fredrik Lovén har skrivit på ettårskontrakt för Tingsryds AIF. Han har spelat i Hammarby i tre säsonger men fick inte plats i årets trupp. Den store centern har tidigare spelat elithockey i Djurgården och även varit med och föra upp Björklöven till högsta serien.
  Lovén var tidigare bosatt i juniorlandslaget och blev draftad av Winnipeg Jets i den åttonde rundan 1995 men har tyvärr inte riktigt fått sin talangatt blomma ut. Hans specialitet är boxplay-spel, det blir inte många mål bakåt när han är på isen. Det ska bli spännande att se hur det går i Tingsryd i vinter.
  Mitt under brinnande semestertider fick Fredrik Gustavsson kontrakt med IFK Arboga. Fredrik har spelat en seniorsäsong och blir av allt att döma ett kanonförvärv för nykomlingarna. (010807)

Fansens kubbmästerskap avgjort

Ett tjugotal av Hammarby Hockeys mest envetna fans samlades till ett inofficiellt kubbmästerskap på Grimsta i lördags.
  Sex ihoplottade lag möttes i en enkelserie, följt av final.
  Matcherna blev hårda och skoningslösa med flygande träprojektiler i huvudhöjd. Tufft i klass med Ari Turpeinens tacklingar - minst.
  Vann gjorde ett lag bestående av Webbmäster-Bemma, Tibbe och Putte efter en sagolik vändning i finalen. (010804)