PLAY OFF 2

Södertälje-Hammarby 5-8
Hammarby-Södertälje 1-3
Hammarby-Södertälje 2-4

Laget 79/80. Övre raden: Kjell Lindgren, Stefan Lundh, Anders Johnson, Peter Nilsson, Mats Larsson, Orvar Stambert, Hans Segerberg, Thomas Jägenstedt. Andra raden: Peter Lindgren, Jan Carlsson, Thomas Eriksson, Per Göransson, Tony Landeskog, Håkan Ferm, Bruno Ohlzon, Conny Nyström. Tredje raden: Sergio Roncelli, Stefan Öström, Jan Lindberg, Anders Carlsson, Robert Figren, Per Levin, Börje Skoogs, Hans Segelöv. Nedre raden: Johan Englund, Hans Malm, Leif Boork, Mikael Lindgren, Bengt Carlsson, Ove Karlsson, Rolf Ridderwall.

18 november: Stefan Öström jublar efter ett mål mot Södertälje. Bild i Hammarbyiten 65/1980. Ur Hammarbys arkiv.

9 mars: Öström jublar, återigen efter ett av sina mål mot Södertälje. Här i den första play off-matchen.

Rolf Ridderwall. Bild i Hammarbyiten 67/1981. Ur Hammarbys arkiv.
Leif Boork var tillbaka i Hammarby efter en sejour i Tibro och Nynäshamn.
  Han la fast en treårsplan som skulle leda till Elitserien. Och förutom fysiska och medicinska utvärderingar, kosthållning, statistik och tester så handlade det om träning. Mycket träning.
  Det gick så långt att grannarna i Hovet, AIK och Djurgården, så småningom tog efter, och det är inte för mycket sagt att Stockholmshockeyns lyft under 80-talet mycket var tack vare Hammarby och Boorks arbete. (Att i stort sett varenda Hammarbyspelare så småningom hamnade i tvillingklubbarna förstärker bara den tesen ...)
  Även om Hammarby tappade en hel del spelare, Pelle Lindbergh, Sören Holm, Kalle Lilja och Ove Pettersson för att nämna några, så fick man in ett knippe kvalitetslirare. Från Nynäshamn hämtade Boork Bruno Ohlzon och Thomas Jägenstedt. Från Södertälje kom Stefan Öström, och från Djurgården Per Göransson.
  Hammarby lyckades försvara sin tredjeplats i serien, men denna gång övervann man Timrå i den första play off-omgången. Tre heta och publikrika duster mot Södertälje satte dock punkt på säsongen

Skrivet om säsongen

Hammarbys målsättning Ur matchprogrammet 1979/80. (030615)

Division 1 Östra

791003
Åker-Hammarby 1-9 (1-2, 0-3, 0-4)
Mål, Åker: Göran Olofsson Hammarby: Stefan Öström 2, Jan Lindberg 2, Thomas Jägenstedt, Peter Lindgren, Anders Johnson, Per Göransson, Börje Skogs
Domare: Dag Olsson, Borlänge
Publik: 924
Om matchen: Åker var en munsbit för Hammarby även om laget gjorde 1-0. Hammarby gjorde två mål i slutet av den första perioden som blev avgörande.

791008 (Johanneshov)
Hammarby-Västerås 6-2 (3-2, 2-0, 1-0)
Mål, Hammarby: Robert Figren, Anders Johnson, Börje Skogs, Ove Carlsson, Jan Lindberg, Per Göransson Västerås: Kenneth Nordström 2
Domare: Gunnar Fransson, Tumba
Publik: 1 114
Om matchen: Hammarby körde över Västerås med fart och fläkt.

791010
Linköping-Hammarby 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Mål, Linköping: Stefan Dahl Hammarby: Jan Lindberg, Orvar Stambert, Ove Carlsson, Börje Skogs
Skott: 30-57
Publik: 917
Om matchen: Hammarby gjorde två mål i numerärt underläge. Bäst var förstafemman med Peter Lindgren, Tony Landeskog, Börje Skogs, Ove Carlsson och Jan Lindberg.

791015 (Johanneshov)
Hammarby-Huddinge 6-4 (1-0, 2-1, 3-3)
Mål, Hammarby: Jan Lindberg 2, Per Göransson, Stefan Öström, Thomas Jägenstedt, Börje Skogs Huddinge: Jimmy Haglund 2, Tommy Eriksson, Sven-Erik Gustavsson
Domare: Christer Carlsson, Strängnäs/Ted Albertsson, Hölö, Tomas Larsson, Södertälje
Publik: 3 483
Om matchen: En svängig match som ett kämpastarkt Hammarby vann rättvist.

791017 (Gränbyhallen)
Almtuna-Hammarby 4-4 (3-2, 0-1, 1-1)
Mål, Almtuna: Gunnar Pettersson, Kenneth Persson, Mats Nyström, Jan Claesson Hammarby: Stefan Öström 2, Jan Lindberg, Ove Carlsson
Om matchen: Spännande match när Hammarby tappade sin första poäng.

791022 (Johanneshov)
Hammarby-Södertälje 5-4 (1-0, 2-2, 2-2)
Mål, Hammarby: Börje Skogs 3, Stefan Öström, Håkan Ferm Södertälje: Jan Eriksson 2, Tommy Fahlén, Krister Bergström
Publik: 3 412
Om matchen: Intensiv och småful match. Börje Skogs avgjorde med 1.05 kvar av matchen.

791024 (Johanneshov)
Hammarby-NSA-76 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Mål: Peter Nilsson
Publik: 1 235
Om matchen: Hammarby vann det här sömnpillret med ett nödrop. Rolf Riddervall var bäst i Hammarby, som förlorade skotten i sista perioden med 13-0.

791028 (Vinterstadion)
Örebro-Hammarby 5-4 (3-1, 1-1, 1-2)
Mål, Örebro
: Lenny Eriksson, Lars Andersson ,Kent Anderson, Roine Persson, Göran Ignell Hammarby: Stephan Lundh, Jan Lindberg, Börje Skogs, Robert Figren
Publik: 4 996

791031 (Johanneshov)
Hammarby-Väsby 4-4 (2-0, 1-4, 1-0)
1-0 5.04 Jan Lindberg (Ove Carlsson), 2-0 15.35 Thomas Jägenstedt (Peter Nilsson), 3-0 25.35 Anders Johnson (Stefan Öström), 3-1 29.51 Pär Bergman (Göran ”Musen” Söderström), 3-2 32.47 Pär Bergman (Roger Melin), 3-3 37.32 Kalle Eklund (Kent Engdahl) 3-4 39.42 John Pettersson, 4-4 47.50 Jan Lindberg (Börje Skogs) spel 4-4
Utv, Hammarby: Per Göransson, Anders Johnson, Väsby: Mats Lissert, Roger Melin
Skott: 30-21
Domare: Bengt Nordin, Järfälla/Jan Wiking, Älvsjö, Rolf Olsson, Farsta
Publik: 1 364
Om matchen: När Hammarby ökade till 3-0 fem minuter in i andra perioden trodde de flesta att matchen var avgjord. Väsby presterade en märklig och smått sensationell vändning. Laget gjorde två mål på tre minuter. ”Rena TV-pucken”, ansåg de besvikna Hammarbyfansen på läktaren. Kalle Eklunds kvittering några minuter senare var matchens stora prestation. Han gled sakta in i Bajens försvarszon, väntade och väntade, innan han dunkade in ett mäktigt slagskott i krysset. Hemmasupportrarna blev inte gladare när John Pettersson gav Väsby ledningen med 4-3 arton sekunder före periodvilan. På tio minuter hade Väsby gått från 0-3 till 4-3 på fyra skottförsök. Bajen fick bättre ordning på spelet och Jan Lindberg kvitterade till 4-4. I slutet hade Hammarby fina lägen att göra ett ledningsmål, men storspelande Väsbykeepern såg till att matchen slutade oavgjord.

791104 (Vilundahallen)
Väsby-Hammarby 3-4 (1-1, 0-1, 2-2)
Mål, Väsby: Bo Carqvist, Kent Engdahl, Roger Melin Hammarby: Ove Carlsson, Jan Lindberg, Per Göransson, Stefan Öström
Domare: Begnt Nordin, Järfälla
Publik: 1 444
Om matchen: Hammarby fick revansch för den snöpliga poängförlusten i omgången innan. Stefan Öström petade in pucken som låg fri (eventuellt) mellan målvaktens ben med bara 30 sekunder kvar. Detta bara 20 sekunder efter Väsbys 3-3-kvittering.

791112 (Johanneshov)
Hammarby-Örebro 7-7 (2-2, 4-1, 1-4)
Mål, Hammarby: Robert Figren 2, Mats Larsson, Peter Nilsson, Stefan Öström, Ove Carlsson, Jan Lindberg Örebro: Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg 2, Lenny Eriksson, Kent Andersson, Martin Karlsson, Johnny Larsson, Hardy Nilsson
Domare: Dag Olsson, Borlänge/Rolf Olsson, Farsta, Leif Johansson, Tyresö
Publik: 3 374
Om matchen: Hammarby ledde med 2-0 efter 4.55, men Örebro kvitterade i första perioden med två snabba mål. I slutet av andra perioden såg Hammarby ut att ha avgjort när man ryckte från 4-3 till 6-3 efter mål av Ove Carlsson (efter 38.30) och Stefan Öström (efter 39.43). Örebro gjorde en mäktig vändning i tredje perioden och prickade in fyra mål inom loppet av drygt sex minuter. 6-6-målet var ett konstmål av Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg som åkte över hela plan och dribblade av en efter en. Börje Skogs fick sista ordet när han petade in sin egen retur till 7-7 1.46 före slutsignalen.

791114 (Johanneshov)
NSA-76-Hammarby 0-8 (0-3, 0-4, 0-1)
Mål: Stefan Öström 2, Per Göransson 2, Jan Lindberg, Peter Nilsson, Ove Carlsson, Tony Landeskog
Domare: Dan Pettersson, Hallstavik/Dan Leijon, Johanneshov, Rolf Olsson, Farsta
Publik: 1 050
Om matchen: Hammarby fick spela bortamatchen hemma och det gick alldeles utmärkt. Hammarby tog enkelt hem segern mot ett skadedrabbat Nacka.

791118 (Scaniarinken)
Södertälje-Hammarby 4-4 (2-0, 1-3, 1-1)
Mål, Södertälje: Jan-Erik Dantoft 2, Tommy Fahlén, Jan Eriksson Hammarby: Mats Larsson, Robert Figren, Tony Landeskog, Stefan Öström
Publik: 4 752
Om matchen: Hammarby kvitterade till 2-2, 3-3 och 4-4 efter att ha legat under större delen av matchen. 3-3 kom i andra periodens sista sekund och 4-4 bara en minut från slutet.

791121 (Johanneshov)
Hammarby-Almtuna 5-3 (5-0, 0-1, 0-2)
Mål, Hammarby: Mats Larsson 2, Per Göransson, Börje Skogs, Jan Lindberg Almtuna: Jan Claesson 2, Michael Andersson
Domare: Bengt Nordin, Järfälla/G Adolfsson, Sollentuna, Håkan Björkman, Upplands-Väsby
Publik: 1 454
Om matchen: Hammarby gick mot storseger efter första perioden. Men Almtuna tog över matchen och det blev spännande till slut.

791126 (Johanneshov)
Hammarby-Linköping 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)
Mål, Hammarby: Mats Larsson Linköping: Olav Bergström 2, Leif Dahlström, Håkan Karlsson, Anders Jonsson
Skott: 33-17
Domare: Christer Carlsson, Strängnäs/Mikael Olsson, Stockholm, Leif Czitron, Bandhagen
Publik: 921
Om matchen: Ett bottennapp mot ett Linköping som förlorade en match mot Örebro med 27-3 den här säsongen. Omöjlig målvakt i Linköping var Dick Drott.

791128 (Björkängshallen)
Huddinge-Hammarby 4-6 (2-2, 0-3, 2-1)
Mål, Huddinge: Johan Montell, Lennart Wiman, Timo Parkkonen, Kent Johansson Hammarby: Jan Lindberg 3, Per Göransson 2, Peter Nilsson
Publik: 1 790
Om matchen: Hammarby reste sig efter två dagar och spöade svåra Huddinge borta

791202 (Rocklundahallen)
Västerås-Hammarby 4-5 (1-1, 2-4, 1-0)
Mål, Västerås: Thom Eklund 2, Kenneth Österberg, Kenneth Nordström Hammarby: Mats Larsson 3, Börje Skogs, Hans Malm
Publik: 1 817
Om matchen: Hammarby gjorde ett avgörande ryck från 2-2 till 5-2 på en dryg minut i den andra perioden. Västerås kom dock tillbaka och 4-5 kom när det återstod fyra minuter.

791205 (Johanneshov)
Hammarby-Åker 10-0 (2-0, 6-0, 2-0)
Mål: Per Göransson 2, Jan Lindberg 2, Börje Skogs 2, Tony Landeskog, Mats Larsson, Peter Lindgren, Kjell Lindgren
Domare: Björn Ferber, Rönninge/Wille Junge, Huddinge, N-E Sätner, Rönninge
Publik: 892
Om matchen
: Åker blev en munsbit för Hammarby. Nästan alla fick goda vitsord, utom Ove Carlsson som ”sprack på det mesta i de solodribblingar han envisades med” och Peter Lindgren som var ”något för envis med sina försök att leka Tumba.”.

791210 (Johanneshov)
Hammarby-Almtuna 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
1-0 Stefan Öström, 2-0 Anders Johnson, 2-1 Jan-Olof Cederlund
Domare: Ulf Lindgren, Huddinge/Tommy Gustafsson, Sollentuna, Jan Wiking, Älvsjö
Publik: 1 213
Om matchen: Hammarby dominerade i två perioder men tappade allt i den tredje.

791212 (Vinterstadion)
Örebro-Hammarby 4-3 (2-0, 2-3, 0-0)
Mål, Örebro: Hardy Nilsson, Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg, Martin Karlsson, Lars Andersson Hammarby: Börje Skogs, Mats Larsson, Per Levin
Publik: 4 216
Om matchen: En mycket jämn och spännande match där Hammarby hämtade upp 0-3 till 3-3 i den andra perioden. Hemmalaget gjorde dock 4-3 rätt snart, ett resultat som stod sig.

791216 (Johanneshov)
Hammarby-Södertälje 8-4 (2-3, 1-1, 5-0)
Mål, Hammarby: Mats Larsson 4, Börje Skogs 2, Hans Malm, Anders Johnson Södertälje: Tommy Fahlén, Hannu Aravirta, Jan-Erik Dantoft, Ulf Jonsson
Domare: Kjell Grandin, Norsborg/Eiler Cranvik, Älvsjö, Håkan Forsberg, Stockholm
Publik: 3 699
Om matchen: Mats Larsson stor matchvinnare med sina fyra mål. Hammarby kvitterade efter 8 sekunder i den tredje perioden. Sen körde man över SSK.

791219 (Rocklundahallen)
Västerås-Hammarby 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
Mål, Västerås: Jan Östling, Hans-Ove Ivarsson Hammarby: Börje Skogs
Skott: 24-24
Domare: Göte Ungdahl, Pålsbode
Publik: 1 509
Om matchen: Västerås vann en ganska stökig match rättvist.

800106 (Björkängshallen)
Huddinge-Hammarby 5-4 (1-0, 3-3, 1-1)
Mål, Huddinge: TImo Parkkonen 2, Jan Pettersson, Tommie Eriksson, Leif Andersson Hammarby: Hans Malm, Mats Larsson, Orvar Stambert, Per Levin
Publik: 1 589
Om matchen: En svängig match som Huddinge avgjorde med en minut kvar att spela.

800109 (Johanneshov)
Hammarby-Linköping 10-1 (4-0, 0-0, 6-1)
Mål, Hammarby: Thomas Jägenstedt 2, Börje Skogs 2, Hans Malm, Bruno Ohlzon, Per Göransson, Stefan Öström, Ove Carlsson, Jan Lindberg Linköping: Leif Dahlström
Skott: 35-6
Publik: 826
Om matchen: Hammarby fick revansch för debaclet på Hovet. Lagtet körde över Linköping fullständigt och kunde ha vunnit större.

800114 (Nacka Ishall)
NSA-76-Hammarby 4-7 (0-2, 1-2, 3-3)
Mål, NSA-76: Hans Jöhnk 2, Kjell Keijser, Bertil Karlsson Hammarby: Börje Skogs 4, Jan Lindberg 2, Mats Larsson
Skott: 34-28
Publik: 656
Om matchen: Segern satt hårt åt då Nacka sånär hämtade upp 1-4. Det var nära kvittering till 4-4. Istället kunde Hammarby göra ett ryck.

800116 (Johanneshov)
Hammarby-Väsby 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)
Mål, Hammarby: Bruno Ohlzon, Ove Carlsson Väsby: Bo Carlqvist, Karl Eklund, Mats Lissert
Publik: 1 155
Om matchen: Hammarby var bättre men Väsby hade målvakten Christer Wiberg som räddade poängen åt gästerna.

800120 (Åkershallen)
Åker-Hammarby 3-11 (1-4, 0-4, 2-3)
Mål, Åker: Björn Sandell, Kent Helgesson, Leif Sollén Hammarby: Anders Johnson 2, Jan Lindberg 2, Börje Skogs 2, Per Göransson 2, Tony Landeskog, Ove Carlsson, Mats Larsson
Skott: 20-50
Publik: 168
Om matchen: Det tog en halv period innan Hammarby började göra mål. Sen trillade målen in i jämn ström.

800128 (Johanneshov)
Hammarby-Åker 9-2 (3-1, 4-0, 2-1)
Mål, Hammarby: Ove Carlsson 3, Mats Larsson 2, Robert Figren, Börje Skogs, Jan Lindberg, Thomas Jägenstedt Åker: Lars Seth, Ernst Karlsson
Domare: Ove Flyberg, Upplands-Väsby/Håkan Björkman, Upplands-Väsby, Leif Johansson, Tyresö
Publik: 641
Om matchen: Hammarby lekte sig igenom serien och kunde vunnit större. De fyra matcherna mot Åker slutade sammanlagt 39-5.

800130 (Vilundahallen)
Väsby-Hammarby 3-4 (0-1, 1-3, 2-0)
Mål, Väsby: Per Bergman 2, John Pettersson Hammarby: Stefan Öström 2, Börje Skogs, Per Göransson
Publik: 651
Om matchen: Segern satt hårt åt då Väsby gjorde två mål de sista minuterna.

800204 (Johanneshov)
Hammarby-NSA-76 1-1 (0-0, 0-1, 1-0)
0-1 Kjell Keijser (Bertil Karlsson), 1-1 Jan Lindberg (Börje Skogs)
Domare: Björn Ferber, Rönninge/Eiler Cranvik, Älvsjö, T Gustavsson, Sollentuna
Publik: 941
Om matchen: Hammarby pressade på hårt för att nå en kvittering, vilket till slut lyckades. Mikael Lindgren bäst i Hammarby.

800206
Linköping-Hammarby 3-12 (1-5, 2-3, 0-4)
Mål, Linköping: Peder Svensson, Mats Andersson, Ingvar Eriksson Hammarby: Jan Lindberg 3, Peter Nilsson 2, Stefan Öström 2, Ove Carlsson, Peter Lindgren, Tony Landeskog, Håkan Ferm, Per Göransson
Publik: 330
Om matchen: Bajen vann lätt.

800210 (Johanneshov)
Hammarby-Huddinge 7-4 (1-1, 3-2, 3-1)
Mål, Hammarby: Peter Lindgren 2, Per Göransson, Per Levin, Robert Figren, Orvar Stambert, Ove Carlsson Huddinge: Leif Andersson, Ove Larsson, Kent Johansson, Jan Pettersson
Publik: 2 864
Om matchen: Ett skadedrabbat Hammarby lyckades slå Huddinge efter 2,5 jämna perioder. Två spelare fick föras till sjukhus på grund av olika skador. Börje Skogs i Hammarby och Kent Johansson i Huddinge.

800213 (Scaniarinken)
Södertälje-Hammarby 7-0 (2-0, 5-0, 0-0)
Mål: Jan Eriksson 4, Krister Bergström 2, Mats Hallin
Publik: 3 495
Om matchen: Efter sju matcher (sex segrar) förlorade till slut Hammarby mot Södertälje.

800217 (Johanneshov)
Hammarby-Västerås 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Mål, Hammarby: Börje Skogs, Jan Lindberg Västerås: Jan Andersson, Thom Eklund, Tomas Andersson
Domare: Christer Carlsson, Strängnäs/Jan Thomos, Nykvarn, G Söderberg, Södertälje
Publik: 708
Om matchen: Hammarby gjorde en svag match men lyckades nästan få till ett oavgjort resultat i slutet då man pressade hårt.

800221 (Johanneshov)
Hammarby-Örebro 6-9 (3-3, 2-2, 1-4)
Mål, Hammarby: Stefan Öström 3, Mats Larsson, Börje Skops, Per Göransson Örebro: Lars Andersson 2, Rointe Persson 2, Kent Andersson, Lenny Eriksson, Martin Karlsson, Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg, Hans Alexandersson
Domare: Gunnar Fransson, Tumba/Håkan Forsberg, Stockholm, T Gustavsson, Sollentuna
Publik: 981
Om matchen: En bra och underhållande match som saknade betydelse. I den sista perioden utnyttjade Örebro några misstag och kunde ta hem segern.

800227 (Gränbyhallen)
Almtuna-Hammarby 3-5 (1-3, 0-0, 2-2)
Mål, Almtuna: Lennart Karlsson, Thomas Helander, Lennart Andersson Hammarby: Stefan Öström 2, Mats Larsson, Anders Johnson, Jan Lindberg
Publik: 849
Om matchen: Matchen gällde inget mer än att Almtuna hade en teoretisk chans att gå till playoff.

Play Off

800302 (Timrå Ishall)
Timrå-Hammarby 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)
1-0 30 Henrik Sandström (Matti Pauna), 2-0 36.30 Lars-Eje Lindström (Hans Josefsson, Matti Pauna), 3-0 Stefan Pettersson, 4-0 50.58 Matti Pauna (Tord Johansson)
Utv, Timrå: 7x2 Hammarby: 5x2
Publik: 2 574
Om matchen: Hammarby försökte överraska Timrå och spelade bättre i den första perioden. Men några mål fick man inte med sig. Timrå tog över och gjorde mål med jämna mellanrum mot ett tappert kämpande Hammarby. Bäst på plan var Timrås målvakt Peter Lindmark.

800305 (Johanneshov)
Hammarby-Timrå 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
1-0 Stefan Öström, 2-0 Per Göransson (Tony Landeskog), 3-0 Peter Nilsson spel 4-5, 3-1 Stefan Pettersson, 3-2 Örjan Lindström, 4-2 Thomas Jägenstedt (Peter Lindgren)
Utv, Hammarby: 5x2, 1x10 Timrå: 2x2
Domare: Kjell Lind/Tomas Moström och Dick Wallström, Gävle
Publik: 4 312
Om matchen: Hammarby var på väg mot en storseger och en hemmamatch i tredje avgörande, men man släppte in Timrå i matchen.

800307 (Timrå Ishall)
Timrå-Hammarby 3-4 (0-0, 1-1, 2-3)
1-1 38.56 Jan Lindberg (Stefan Öström, 1-2 Jan Lindberg, 1-3 Stefan Öström, 1-4 Stefan Öström Mål, Timrå: Göran Lindström, Lars-Eje Lindström, Henrik Sandström
Publik: 2 506
Om matchen: Hammarb skrällde till och vann borta över Timrå. Ett ryck i tredje perioden avgjorde.

800309 (Scaniarinken)
Södertälje-Hammarby 5-8 (1-5, 0-2, 4-1) Program
Mål, Södertälje: Krister Bergström 3, Jan Eriksson, Roger Fivelstedt Hammarby: Börje Skogs 2, Stefan Öström 2, Jan Lindberg 2, Ove Carlsson, Per Göransson
Utv, SSK: 9x2, 1x10 Hammarby: 10x2
Publik: 7 867
Om matchen: Hammarby chockade SSK genom att sätta högsta fart direkt. Laget tappade orget vid ställningen 7-1 och släppte in motståndarna i matchen.

Mot Södertälje i play off. Foto: Rolf Pettersson.
800312 (Johanneshov)
Hammarby-Södertälje 1-3 (0-1, 1-1, 0-1) Program
0-1 2.40 Dick Yderström, 1-1 29.33 Thomas Jägenstedt spel 5-4, 1-2 33.43 Börje Rohlin, 1-3 Thomas Jernberg
Utv, Hammarby: 3x2 SSK: 3x2
Domare: Björn Ferber, Rönninge/Dan Leijon, Johanneshov, Håkan Björkman, Stockholm
Publik: 9 821
Om matchen: Södertälje kom ut som ett nytt lag på ett till bristningsgränsen fyllt Hovet. Den officiella publikssiffran var med säkerhet rejält i underkant.

800317 (Johanneshov)
Hammarby-Södertälje 2-4 (1-0, 1-4, 0-0) Program
1-0 11.38 Stefan Öström (Peter Lindgren), 1-1 30.04 Mats Hallin (Anders Elderbrink), 1-2 33.02 Dick Yderström (Tomas Jernberg), 2-2 35.24 Mats Larsson (Ove Carlsson), 2-3 37.05 Jan Eriksson (Dick Yderström), 2-4 38.07 Jan-Erik Dantoft (Mats Hallin) spel 4-5
Utv, Hammarby: 4x2 SSK: 6x2
Domare: Billy Fredriksson, Molkom/K E Danielsson och Tord Carlsson, Västerås
Publik: 9 336
Om matchen: Ny rafflande match inför storpublik. Ett par snabba baklängesmål i den andra perioden blevavgörande.

DM 78/79

790812 (semifinal, Stora Mossen)
Djurgården-Hammarby 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)
Mål, Djurgården: Bo Berglund 2, Håkan Södergren, Peter Wallin, Claes-Göran Wallin, Anders Hansson Hammarby: Thomas Eriksson, Stefan Öström, Kjell-Åke Berglund

DM 79/80

791107 Hammarby-Danderyds SK 7-5
800102 Hammarby-Vallentuna 10-2 (2-0, 5-1, 3-1)

Falu IF-Hammarby 2-8 (1-2, 0-5, 1-1)
Mål, Falu: Roger Widlund, Kent Söderlund Hammarby: Robert Figren, Stephan Lundh, Anders Johnson, Orvar Stambert, Jan Lindberg, Thomas Jägenstedt, Börje Skogs, Tony Landeskog
Publik: 200

790914 (SCA-cupen)
Hammarby-EssTe 10-0 (4-0, 1-0, 5-0)
Mål: Håkan Ferm 2, Anders Johnson 2, Peter Lindgren 2, Bruno Ohlzon 2, Stefan Öström, Peter Nilsson

790915 (SCA-cupen)
Mora IK-Hammarby 3-7 (1-1, 1-3, 1-3)
Mål, Mora: Mats Grötting, Stig Nordin, Mikael Westerling Hammarby: Stefan Öström 3, Bruno Ohlzon, Orvar Stambert, Ove Carlsson, Stephan Lundh

790916 (SCA-cupen, final)
Väsby IK-Hammarby 1-3 (0-1, 1-0, 0-1)
Mål, Väsby: Roger Melin Hammarby: Peter Lindgren, Stefan Öström, Per Göransson

790926
Hammarby-Fagersta 9-4 (5-2, 1-1, 3-1)
Mål, Hammarby: Jan Lindberg 3, Anders Karlsson, Hans Malm, Anders Johnson, Stefan Öström, Peter Lindgren, Håkan Ferm Fagersta: Christer Lindh, Björn Andersson, Erling Carlsson, Henry Viskar

791230
Hammarby-Bofors 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)
Mål, Hammarby: Kjell Lindgren, Börje Skogs, Stefan Öström, Per Göransson, Thomas Jägenstedt Bofors: Jan Carlo Bodini, Christer Hermansson
Publik: 235

800103 (Johanneshov)
Djurgården-Hammarby Annons
0-1 1 Peter Nilsson (Stefan öström), 1-1 Hans Särkijärvi, 1-2 Håkan Ferm (Stefan Öström), 1-3 Mats Larsson, 2-3 Dag Bredberg, 2-4 Stefan Öström, 3-4 Peter Wallin, 3-5 Peter Nilsson
Domare: Björn Ferber/Tommy Gustafsson, Jan Wiking
Publik: 3 176
Om matchen: Hammarby vann rättvist och spelade piggt.

Spelartruppen

Målvakter:
1. Rolf Ridderwall, 21 år, fritidsledare, längd 1.79, vikt 75 kg, 1 A-lagssäsong, Hammarby IF, 36 seriematcher-0 mål-0 pass-0 utv min
25. Mikael Lindgren, 29 år, data- operatör, 1.76, 84 kg, 11 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 27-0-0-2
Johan Englund, 7-0-0-0
Backar:
2. Hans Malm, 27 år, brandman, 1.74, 76 kg, 10 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 28-4-2-18
3. Håkan Ferm, 22 år, ambulansförare, 1.86, 87 kg, 6 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 27-2-2-12
4. Mats Larsson, 27 år, murare, 1.74, 75 kg, 9 A-lagssäsonger, Ösmo GoIF, 32-21-12-4
6. Bruno Ohlzon, 22 år, studerande, 1.81, 85 kg, debutant, Nynäshamns IF, 30-2-11-38
7. Peter Lindgren, 19 år, montör, 1.80, 82 kg, 4 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 36-6-4-20
9. Per Levin, 22 år, studerande, 1.80, 77 kg, 2 A-lagssäsonger, Tibro IK, 23-3-8-28
10. Tony Landeskog, 21 år, hissmontör, 1.89, 88 kg, 4 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 33-5-7-38
20. Orvar Stambert, 19 år, bilmekaniker, 1.79, 83 kg, 1 A-lagssäsong, Hammarby IF, 31-3-5-20
Forwards:
5. Anders Karlsson, 5-0-2-2
8. Thomas Eriksson, 19 år, mekaniker, 1.87, 83 kg, debutant, Nynäshamns IF, 2-0-0-0
11. Per Göransson, 21 år, byggingenjör, 1.86, 85 kg, debutant, Djurgårdens IF, 34-18-10-56
12. Kjell Lindgren, 21 år, studerande, 1.76, 78 kg, debutant, Hammarby IF, 20-1-1-10
13. Robert Figren, 21 år, studerande, 1.85, 76 kg, 1 A-lagssäsong, Hammarby IF, 34-8-2-16
14. Börje Skogs, 28 år, ingenjör, 1.80, 85 kg, 7 A-lagssäsonger, Mora IK, 36-28-20-30
15. Peter Nilsson, 17 år, studerande, 1.80, 73 kg, debutant, Hammarby IF, 28-6-6-12
16. Anders Johnson, 17 år, studerande, 1.73, 71 kg, debutant, Hammarby IF, 26-8-3-34
17. Stefan Öström, 25 år, civilingenjör, 1.81, 78 kg, debutant, Södertälje SK, 35-21-22-20
18. Ove Carlsson, 24 år, studerande, 1.86, 86 kg, 7 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 30-14-15-24
21. Jan Carlsson, 22 år, köttintendent, 1.85, 82 kg, 5 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 6-0-1-0
22. Stefan Lundh, 20 år, affärsbiträde, 1.73, 72 kg, 1 A-lagssäsong, Djurgårdens IF, 11-0-2-4
23. Thomas Jägenstedt, 22 år, studerande, 1.75, 75 kg, 3 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 23-6-2-16
24. Jan Lindberg, 21 år, VD, 1.85, 83 kg, 4 A-lagssäsonger, Hammarby IF, 36-30-15-34