IK Göta531124-57
Nytorps AIK51136-223
Djurgårdshofs IK51133-153
Johannes-Pojkarna50051-260

15 december: Bertil Lundell, till vänster, i matchen mot en Klass 1-kombination vid invigningen av hallen vid Tennisstadion. Tack till Peter Jansson.

29 december: Hammarby i anfall mot Göta i Ispalatset.

16 januari: Saskatoons Rogers sätter 1-0 bakom en liggande Liedstrand.
Hammarby vann sin andra serieseger efter att i sista omgången slå IK Göta med 2-1. I SM gick Hammarby fram till final mot AIK, som dock kunde vinna med matchens enda mål. Det var Olle Waldenström som ur liten vinkel sköt in pucken i mellanperioden inför 1 300 i Ispalatset.
  Ett kuriost inslag är att Djurgården la ner sin ishockeyverksamhet efter den skrala säsongen. Man ville tydligen inte ta en vända i lägre divisioner...
  På försäsongen deltog Hammarby i två mindre turneringar. I början av november spelade AIK, Göta, Hammarby och Södertälje en turnering i Ispalatset. AIK vann den. Den 14 december invigdes en arena vid Tennisstadion med en turnering mellan Göta, AIK, Hammarby och en Klass 1-kombination. Den vann Hammarby.
  I DNs skolturnering märktes en 13-åring från Katarina Södra vid namn Kurt Kjellström.

Matcher

Elitserien

331110 (Ispalatset)
Hammarby-Matteuspojkarna 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
0-1 Roland Pettersson-Lindensjö, 1-1 Stig Emanuel Andersson (Erik Larsson), 2-1 Stig Emanuel Andersson
Domare: Henning Stenberg
Publik: 100-150
Om matchen: MP gav Hammarby oväntat hårt motstånd i säsongspremiären. Hammarby var dock betydligt mer överlägset än det jämna resultatet visar. Laget pressade på hårt i den sista perioden, där MP:s målvakt Gösta Johansson fick mycket att göra.

331128 (Ispalatset)
Hammarby-Nacka 6-1 (0-1, 3-0, 3-0) Referat 2 Notis inför
0-1 Emil Bergman, 1-1 Stig Emanuel Andersson, 2-1 Ruben Carlsson (Stig Emanuel Andersson), 3-1 Ruben Carlsson, 4-1 Sigfrid Öberg (Erik Larsson), 5-1 Lennart Hellman, 6-1 Ruben Carlsson
Utv, Hammarby: Emil Rundqvist 3 min
Domare: R Brodowitz
Om matchen: Hammarby hade svårt att komma igång men i andra tog man över matchen. Stig Emanuel Andersson bäst i den tuffa matchen.

331201 (Ispalatset)
Hammarby-Djurgården 6-3 (3-2, 2-1, 1-0) Referat
0-1 Sköld, 1-1 Ruben Carlsson, 1-2 Rosell, 2-2 Sigfrid Öberg, 3-2 Sigfrid Öberg (Erik Larsson), 4-2 Stig Emanuel Andersson, 4-3 Erik Lindgren, 5-3 Ruben Carlsson, 6-3 Sigfrid Öberg
Domare: Ragnar ”Ragge” Bäckström, Stockholm
Publik: 300
Om matchen: Sigge Öberg bäst i en mycket välspelad match. Även Stig Emanuel Andersson och Ruben Carlsson gjorde bra ifrån sig

331219 (Ispalatset)
Hammarby-Södertälje 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
1-0 Sigfrid Öberg
Domare: Thure Håkansson, Stockholm (utan konkurrens sämsta man på plan, enligt Länstidningen)
Publik: 500 (varav två bussar från Södertälje)
Om matchen: Vinterns mest fartfyllda och ruffigaste match. I andra perioden urartade det nästan. Avgörandet kom efter en målvaktsretur efter skott av Emil Rundqvist. Tälje pressade för en kvittering men Hammarbys försvar höll undan.

331229 (Ispalatset)
Hammarby-Göta 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
0-1 Nordqvist, 0-2 Nordqvist (Holmkvist)
Publik: 500-700
Om matchen: Göta var det bättre laget mot ett virrigt spelande Hammarby. Hammarby lyckades inte koppla något grepp på motståndaren. Götas försvar var för tätt

340112 (Ispalatset)
AIK-Hammarby 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
1-0 Olle Waldenström, 2-0 Wilhelm ”Mulle” Petersén, 3-0 Eric ”Lillis” Persson, 3-1 Lennart Hellman
Domare: Ivan Eklind, Stockholm
Publik: 1 200
Om matchen: En match som blev spännande i slutet. AIK var betydligt bättre de två första perioderna. Hammarby gjorde en usel match, men spottade upp sig något i tredje

340130 (Ispalatset)
Hammarby-IFK Stockholm 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
1-0 Ruben Carlsson, 2-0 Sigfrid Öberg
Domare: E Svalberg
Publik: 100-200
Om matchen: Lennart Hellman och Bertil Lundell var bäst i ett Hammarby som inte var på topp, men ändå klart bättre än motståndet

340206 (Hammarby IP)
Hammarby-Djurgården 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
0-1 Walter Söderman, 1-1 Stig Emanuel Andersson, 2-1 Lennart Hellman, 3-1 Sigfrid Öberg, 4-1 Sigfrid Öberg
Publik: 221
Om matchen: Hammarby vann tämligen smärtfritt. Sigge Öberg bäst i Hammarby

340208 (Hammarby IP)
Hammarby-IFK Stockholm 6-1 (0-0, 1-1, 5-0)
0-1 ”Tomten” Söderström, 1-1 Sven Bergquist Övriga mål: Lennart Hellman 2, Sigfrid Öberg 2, Bertil Lundell
Om matchen: Stockholm höll emot till början av tredje perioden då Hammarby kom igång med målskyttet

340213 (Hammarby IP)
Matteuspojkarna-Hammarby 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
0-1 Lennart Hellman, 1-1 Roland Pettersson-Lindensjö, 2-1 Erik Karlsson
Publik: 216
Om matchen: MP ställde till sensation på Kanalplan. Hammarby brände en hel del chanser och hade ett klart övertag spelmässigt

340309 (Ispalatset)
Hammarby-Nacka 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)
1-0 Ruben Carlsson, 2-0 Ruben Carlsson, 2-1 Emil Bergman, 2-2 Emil Bergman, 3-2 Lennart Hellman, 4-2 Sven Bergquist, 4-3 Emil Bergman
Om matchen: Hammarby, med ett par reserver, fick oväntat tufft mot Nacka och ett oavgjort resultat var inte långt borta

340313 (Ispalatset)
Hammarby-Södertälje 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
1-0 1 Emil Rundqvist, 2-0 20 Bertil Lundell, 3-0 39 Sigfrid Öberg, 3-1 57 Per Haggren
Publik: 400-500
Om matchen: Flera busslaster med Södertäljebor hade kommit till Lindarängen. De blev dock besvikna. Hammarby kom tillbaka efter den svaga insatsen mot Nacka och tog en ganska säker seger mot SSK. Matchen stördes i första perioden av Eklinds ideliga utvisningsvisslande

340316 (Ispalatset)
AIK-Hammarby 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
0-1 Bertil Lundell, 1-1 Karl-Erik Fürst, 1-2 Emil Rundqvist, 1-3 Lennart Hellman (Stig Emanuel Andersson)
Publik: 1 500
Om matchen: En tuff match där domaren tvingades skicka spelarna på avkylning på löpande band. Hammarby vann klart utan att behöva storspela

340327 (Ispalatset)
Göta-Hammarby 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
1-0 Gustav ”Lulle” Johansson, 1-1 Stig Emanuel Andersson, 1-2 Emil Rundqvist
Publik: 200-250
Om matchen: Hammarby vann välförtjänt i en hetsig och nervös tillställning. Det var Götas målvakt Kurre Sucksdorff som höll nere siffrorna.

SM

340318 (2:a omg, Ispalatset)
Hammarby-Södertälje 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
0-1 Birger ”Bigge” Thorberg, 1-1 Stig Emanuel Andersson (Ruben Carlsson), 2-1 Sven Bergquist
Domare: Albin Karlsson
Publik: 800
Om matchen: Södertälje inledde bäst och hade ett stolpskott till 2-0. Hammarby vände dock på spelet och när Svenne-Berka satte 2-1 så var det fullt rättvist

340320 (semifinal, Ispalatset)
Hammarby-Nacka SK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
1-0 58 Ruben Carlsson (Lennart Hellman)
Publik: 300
Om matchen: Hammarby fick det oväntat jobbigt med Nacka, och segermålet kom först med 2,5 minuter kvar att spela. Nacka började bäst men Hammarby vann till slut rättvist

340323 (final, Ispalatset)
AIK-Hammarby 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
1-0 Olle Waldenström
Domare: Henning Stenberg (Sveriges bästa)
Publik: 1 300-1 500
Om matchen: Publiken, mestadels hammarbyare, var i uppror. ”Söderpubliken kunde inte ta nederlaget på rätt sätt”, rapporterades det efteråt. Publiken var framför allt på en förre Hammarbyaren Axel ”Lill-Acke” Nilsson. ”Ett så klämmigt och bra gäng som Hammarbys, är värt bättre supporters än de som voro i Ispalatset i fredags”

DM

340404 (semifinal, Ispalatset)
Hammarby-Karlbergs BK 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)
1-0 Erik Larsson (Sigge Öberg), 1-1 Gösta ”Plaskis” Johansson (Erik ”Pliggen” Andersson), 2-1 Erik Larsson, 3-1 Erik Larsson, 3-2 Erik ”Pliggen” Andersson, 4-2 Ruben Carlsson (Lennart Hellman)
Om matchen: En ganska seg tillställning inledningsvis. I den tredje perioden spottade det upp sig och blev riktigt bra hockey med mycket temperament.

340406 (final, Ispalatset)
Hammarby-Nacka SK 1-2 eft förl (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
1-0 23 Emil Rundqvist, 1-1 57 Bertil Norberg, 1-2 Olle Wester
Publik: 300-600
Om matchen: Nacka vann DM-finalen efter att ha arbetat hårt och ambitiöst. Hammarby tog ledningen i den andra perioden men Nacka pressade på för kvittering och lyckades också ta matchen till förlängning. Där avgjorde man bara minuten innan slutet

Träningsmatcher

331104 (öppningsturnering för Ispalatset. Matcherna spelades över 2x7,5 minuter)
Publik: 850

331214 (invigningsturnering för hockeybanan vid Tennisstadion. Matcherna spelades över 2x7,5 minuter: Referat)
Hammarby-Klass 1-kombination 2-1 (2-0)
1-0 Ruben Carlsson, 2-0 Stig Emanuel Andersson, 2-1 Börje Abelstedt
Om matchen: Hammarby tog snabbt ledningen och släppte den inte trots att Klass 1-kombinationen spelade allt bättre i andra perioden.

331214 (Tennisstadion)
Göta-Hammarby 0-0
Om matchen: Trist match. Göta närmast segern.

Hammarby-AIK 3-0 (2-0)
Mål: Stig Emanuel Andersson 2, Erik Larsson
Om matchen: Bajens bästa match för dagen. Målvakten Wikland bäst.

Publik: 165
Om matchen: Invigning av hockeybanan på Kanalplan, en bana som mätte 60x28 meter

340116 (Ispalatset)
Hammarby-Kanada (Saskatoon Quakers) 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)
0-1 Ab Rogers, 0-2 Ab Welsh (Elmer Piper), 0-3 Ab Welsh, 0-4 Les Bird (Jim Dewey), 0-5 Jim Dewey, 0-6 Burt Scharfe (Les Bird)
Utv, Kanada: Dewar
Om matchen: Hammarby gjorde en mycket bra match mot de kanadensiska havregrynsfabrikanterna, som kanske var det bästa hockeylaget som någonsin gästat Sverige. Hammarby satsade inte bara på försvar, därför rann siffrorna iväg något. Erik Larsson gjorde 1-0 men det blev bortdömt för offside